Xert
Xert
Xert
xert
Destinació compromesa amb la qualitat

Blogs en video

Contemplar el bonic paisatge de Xert des de la llunyania és només una xicoteta mostra de tot el que hi podràs gaudir. Acosta't al Baix Maestrat a descobrir-ho!


Xert, a Castelló, gaudeix d'una de les localitzacions més espectaculars de la província, i al seu terme municipal són moltes les sorpreses que esperen el visitant que arriba a la recerca de naturalesa, història, gastronomia o turisme actiu. Recorreguem junts aquesta localitat entre muntanyes!

Què veure a Xert

Xert està envoltat de bonics pics i moles, com el Turmell o Les Moles, i als seus voltants guarda moltes sorpreses com la presència del nucli poblacional d’Anroig i un bon nombre de construccions relacionades amb l'agricultura com fonts, molins, masies i un llarg etcètera.

Els aficionats a les vies ferrades trobaran el seu lloc a La Moleta, els escaladors comptaran amb més de 90 vies per a triar i els espeleòlegs podran gaudir de les coves de Xert, com les de l’Avenc de Comanegra

Encara que simplement passejar per les seues moltes senderes ja serà un plaer, que et pot portar a recórrer les moles Redona, Llarga o Murada, on gaudir d'un jaciment arqueològic. Podràs arribar a llocs de gran bellesa com el poble medieval de La Barcella i la seua ermita barroca, el pont de la Senieta al costat de la font del Molinar o a conéixer algunes oliveres mil·lenàries. I no podem deixar d'esmentar la serra i la gelera del Turmell!

Quant al seu nucli urbà, a la part més alta trobem el “Poble Vell”, de carrers estrets i places porticades i amb edificis del segle XIII com l'església parroquial. El Palau dels Comtes de Pestagua o l'antic ajuntament són punts que no has de saltar-te en el teu recorregut.

Si encara et preguntes què fer a Xert, prova els seus plats més tradicionals com la carn “al tombet”, els seus rotllets d'aiguardent o la quallada. I, per descomptat, no deixes de provar els seus formatges, conyacs i olis d'oliva. Poden ser un souvenir perfecte de la teua visita!

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Hotels
Compres
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Experiències
Zones d'interior

Notícies

Propostes de viatge