MOROS I CRISTIANS COMUNITAT VALENCIANA

Pur espectacle de color i tradició! Els Moros i Cristians no et deixaran indiferent. Una de les festes amb més arrelament en la Comunitat Valenciana i de les més celebrades a les províncies de València i Alacant. Una representació teatral que commemora les batalles que es van lliurar durant la Reconquesta.

Els luxosos vestits, la decoració minuciosa, les imponents desfilades, les recreacions teatrals, les marxes timbals, el baluern dels trabucs i escaramusses… Una impressionant i enlluernadora posada en escena que, sense dubte, et farà viatjar a un altre temps.

Viu aquesta festa històrica en la Comunitat Valenciana! Desenes de municipis alacantins i del sud de la província de València celebren Moros i Cristians. Els més antics i coneguts es troben en les localitats de: Alcoi, Cocentaina, Elda, Petrer, Ontinyent, Villena, Bocairent, Banyeres de Mariola, Crevillent, L'Olleria, Callosa d'en Sarrià i La Vila Joiosa. Posseeixen un atractiu espectacular per la riquesa i el colorit, pel gran acompanyament de la música, carrosses i cavalleria. Tots els seus carrers s'omplin de desfilades, pólvora i història en un ambient únic en el qual participa quasi tota la població. A més, Alcoi, La Vila Joiosa i Crevillent compten amb la declaració de Festa d'Interés Turístic Internacional.

Els Moros i Cristians es festegen de forma diferent en cada localitat, però totes elles tenen elements comuns. El color, la música i la singular vestimenta emboliquen aquesta espectacular manifestació cultural. La pólvora és part important del sorollós festeig: les entrades de les esquadres mora i cristiana, l’alardo, l'estafeta, les ambaixades i l'aparició el sant són moments clau de la celebració. Deixa't portar per aquesta atmosfera especial i sigues part d'una de les festes més representatives de la nostra terra. Serà una experiència inoblidable!

Imatges
Moros y Cristianos - fiestas en la Comunitat Valenciana - Costa Blanca