Pur espectacle de color i tradició! Els Moros i Cristians no et deixaran indiferent. Una de les festes amb més arrelament en la Comunitat Valenciana i de les més celebrades a les províncies de València i Alacant. Una representació teatral que commemora les batalles que es van lliurar durant la Reconquesta.

Els luxosos vestits, la decoració minuciosa, les imponents desfilades, les recreacions teatrals, les marxes timbales, el baluern dels trabucs i escaramusses… Una impressionant i enlluernadora posada en escena que, sens dubte, et farà viatjar a un altre temps. Estàs convidat a gaudir dels Moros i Cristians en les moltes destinacions de la Comunitat Valenciana en les quals se celebra!

Viu aquesta celebració històrica en el nostre territori! Desenes de municipis alacantins i del sud de la província de València tenen, cada any, una cita imprescindible: els Moros i Cristians. Els més antics i coneguts es troben en les localitats d'Alcoi, Cocentaina, Elda, Petrer, Ontinyent, Villena, Bocairent, Banyeres de Mariola, Crevillent, l'Olleria, Callosa d'en Sarrià i la Vila Joiosa. Posseeixen un atractiu espectacular per la riquesa i el colorit, pel gran acompanyament de la música, carrosses i cavalleria. Tots els seus carrers s'omplin de desfilades, pólvora i història en un ambient extraordinari en el qual participa quasi tota la població. A més, Alcoi, la Vila Joiosa i Crevillent compten amb la declaració de Festa d'Interés Turístic Internacional. Per la seua part, Bocairent, Ontinyent, Banyeres de Mariola, Villena i Elda tenen la distinció de Festa d'Interés Turístic Nacional.

No obstant això, són moltes les destinacions que també presumeixen de celebrar aquest espectacular esdeveniment, tant a nivell de Festa d'Interés Turístic Autonòmic com d'Interés Turístic Local. Per això, t'animem a consultar-les en el nostre Registre Especial de Festes.

Els Moros i Cristians es festegen de manera diferent en cada localitat, però tots ells tenen elements comuns. El color, la música i la singular vestimenta envolten aquesta espectacular manifestació cultural. La pólvora és part important del sorollós festeig: les entrades de les esquadres mora i cristiana, l'alardo, l'estafeta, les ambaixades i l'aparició del sant són moments clau de la celebració. Deixa't portar per aquesta atmosfera especial i sigues part d'una de les festes més representatives de la nostra terra. Serà una experiència inoblidable!

És recomanable consultar prèviament la informació oficial de l'esdeveniment.

Imatges
Moros y Cristianos - fiestas en la Comunitat Valenciana - Costa Blanca