HIVERN

Qui ha dit que el Mediterrani és sols per a l'estiu? En la Comunitat Valenciana no solament es pot gaudir d'esplèndids dies de sol i platja. També ens ofereix una varietat de festes tradicionals i plans sorprenents per a traure el màxim partit a la teua escapada d'hivern. La diversió i les activitats a l'aire lliure estan assegurats!

Si véns a la recerca de neu la trobaràs a l'interior. A la província de Castelló: la històrica Morella, Barracas i Penyagolosa. A València els paisatges amb neu estan a la comarca del Racó d'Ademús, un dels paratges rurals més bells i en la meravellosa localitat de Bocairent. A la província d'Alacant podem trobar-la en Vall de Gallinera, la Vall d'Alcalà, la Vall d'Ebo, la Vall de Laguar o la Serra de Mariola. Destinacions ideals si volem gaudir de paisatges de muntanya, boscos nevats i una gastronomia de cullera amb la qual reposar forces.

Inspira't

image
Per Nadal els carrers i les cases es vesteixen de llums i flors, i a la Comunitat Valenciana anem més enllà posant sabor valencià a les receptes nadalenques i celebrant aquestes festes amb esdeveniments molt curiosos.
image
El Carnestoltes de Villar del Arzobispo és, sense dubte, un dels carnestoltes més famosos de la Comunitat Valenciana, que té lloc entre els dies 28 de febrer i 3 de març.
image
L'arribada del Nadal a la localitat alacantina d'Alcoi posa de manifest la instal·lació del Betlem de Tirisiti, un pessebre inusual i atípic. Declarat Bé d'Interès Cultural, es tracta d'una mostra del folklore local en forma de teatre popular de marionetes de vareta i dempeus. Un pessebre per a grans i menuts que mostra escenes costumistes de l'Alcoi d'antany amb la litúrgia pròpia d'aquest tipus de representacions.
image
Culminar l'any en una platja és trencar amb la tradició del típic sopar formal i de les habituals campanades. La proposta és celebrar l’any nou a l’arena i al costat del mar, gaudint de l'assolellat mediterrani.

Notícies

Publicacions