Assaboreix Alacant, la Ciutat de l'Arròs

Gastronomia

Un clima excepcional, el Mediterrani de fons i els millors arrossos. Sona bé? Descobreix Alacant, la Ciutat de l'Arròs, i gaudeix d'este meravellós destí amb els cinc sentits.

Alacant és terra de contrastos, de sabors, de paisatges increïbles i de platges infinites. És un destí on podràs viure experiències inoblidables, tant per a tu com per al teu paladar. Assaboreix productes de la mar i de la muntanya sense eixir d'Alacant i amb un ingredient principal: l'arròs. Descobreix els secrets de la Ciutat de l'Arròs. 

La gastronomia a Alacant es basa en dos pilars fonamentals: la mar i la terra. La seua varietat i la vitalitat dels paisatges queden perfectament reflectits en molts plats de grans xefs. La cuina alacantina fusiona en les seues receptes la tradició, l'afecte i els productes de temporada.

I un dels ingredients indispensables en esta cuina és l'arròs. El seu origen és mil·lenari i no està exempt de màgia i misteri. Vols descobrir-ho? Alguns conten que se situa al Sud-est Asiàtic fa milers d'anys, on l'inici de la sembra d'arròs era considerada com una cerimònia religiosa reservada al seu emperador. 

Siga com siga, este aliment és una vertadera joia i conté un alt valor nutritiu. Tant que s'ha convertit en un element essencial en la dieta mediterrània, considerada, en 2010, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Així doncs, l'arròs és el nexe d'unió perfecte per a eixos plats de mar i muntanya que caracteritzen Alacant. 

Els peixos frescos, el marisc, les fruites, les verdures i les hortalisses són la matèria primera de receptes tradicionals com el calder, l’olleta alacantina o els diferents arrossos que podem trobar a Alacant. 

Arròs del senyoret, arròs amb crosta, arròs amb polp, arròs de verdures… Infinitat de receptes que han aconseguit convertir esta preciosa ciutat del Mediterrani en la Ciutat de l'Arròs

Se t'ha fet la boca aigua? Ara només has de descobrir Alacant a través dels seus sabors i el seu gran producte estrela, l'arròs.