El Bosquet de Moixent: una joia de la naturalesa

Naturalesa i sostenibilitat
Endinsa't en el Bosquet de Moixent per a descobrir una joia natural. Un lloc únic on s'uneixen història i naturalesa.

Entre el paisatge forestal i els camps de vinyes i oliveres trobem el municipi valencià de Moixent. Situat a la comarca de La Costera i dedicat principalment a l'agricultura i altres oficis sostenibles com a vins ecològics i masies rurals. Un lloc privilegiat on la història es fusiona amb la naturalesa, creant paratges com el Bosquet de Moixent.

En la teua estada a Moixent/Moixent no pot faltar una visita a l'àrea més emblemàtica, el Bosquet de Moixent. Es tracta d'un pantà amb un bell paratge al voltant que va ser construït en el segle XVIII per l'administrador del Marqués de la Romana. La presa era sinònim de fortalesa, ja que destacava pels contraforts del mur exterior. L'objectiu d'esta edificació era subministrar un sistema de regadiu a les seues nombroses hortes i subministrar aigua a la població de Moixent. 

El seu atractiu natural i turístic és tan elevat, que li ha portat a ser reconegut com a Bé d'Interés Cultural. Tant si eres amant del senderisme, de passejos infinits amb bici o si t'agrada gaudir d'un agradable pícnic en la naturalesa, no pot faltar una visita a este encantador paratge.

Una vegada endinsats en el paratge natural, estarem envoltats de carrasques centenàries i de pins blancs i altres espècies com romer o espart. Entre eixa massa d'arbres i arbustos trobem una joia de la naturalesa i del Bosquet de Moixent, un llac artificial. Un lloc únic per a gaudir d'un bany refrescant i on pots realitzar esports aquàtics.

Quan diem que este lloc uneix naturalesa amb història, és veritat. Prop del llac artificial trobarem la Cova de Potes, on podem observar traces d'art rupestre. Estes pintures es troben a l'aire lliure en perfecte estat de conservació i a més estan protegides per la UNESCO.

La visita també amaga altres punts d'interés com la nevera o la Casa de la Bassa. La nevera va ser construïda per a guardar la neu durant tot l'any. La Comunitat Valenciana conserva nombroses neveres de grans dimensions. La Casa de la Bassa se sitúa en un pujol, prop de la presa i construïda a la mateixa vegada que esta. La fi de la casa era servir d'allotjament del personal de manteniment de la presa.

Moixent amaga història i art rupestre pels seus quatre costats. Un poble que et convida a conéixer la història i la vida dels ibers en la Bastida de les Alcusses. Sense oblidar-nos dels voltants d'este municipi valencià, que et submergeixen en un respir de tranquil·litat. Descobreix tot el que pot oferir-te Moixent.