Els secrets del Museu de Belles arts de València

Art i cultura
Endinsa't en el Museu de Belles arts de València, et convidem a descobrir la segona major pinacoteca de tota Espanya.

Benvinguts a la segona major pinacoteca de tota Espanya. El Museu de Belles arts de València és un emblema artístic i cultural del país, el referent museístic més important de la Comunitat Valenciana i un lloc que rendeix culte als grans artistes de la nostra història

L'edifici històric que situa hui dia el museu va ser, en origen, el Col·legi Seminari Sant Pius V, fundat en 1683 per l'arquebisbe de València fra Juan Tomás de Rocabertí. Així mateix, la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles va ser el germen del que, actualment, coneixem com el Museu de Belles arts Sant Pius V.

Quasi dos segles d'història, des que va ser inaugurat en 1839, en els quals el museu ha evolucionat i s'ha adaptat a les necessitats de la ciutat de València per a poder oferir un testimoniatge viu de la història artística del nostre país.

Endinsar-se en el museu és sinònim de descobrir el meravellós llegat de Joaquín Sorolla o de Francisco de Goya, que compten amb dues sales extraordinàries i emocionants. Per part seua, les sales d'obra Gòtica ens permeten apreciar el reflex de l'escola valenciana de la mà dels pintors i escultors Pinazo i Benlliure

A més dels nomenats anteriorment, cadascuna de les seues col·leccions permanents estan protagonitzades per obres d'artistes de la talla de Jacomart, Joan Reixach, Paolo de San Leocadio, Joan de Joanes, Francisco Ribalta, Jerónimo Jacinto d'Espinosa, Josep de Ribera, Diego Velázquez, Bartolomé Esteban Murillo, Vicente López, Antonio Muñoz Degraín o Cecilio Pla. 

Et convidem a descobrir, a reviure, a sentir, a emocionar i a experimentar a través de l'art. El Museu de Belles arts de València t'obrirà les portes a la cultura i t'impregnarà de passió i respecte per cadascun dels grans artistes de la història.