Descobreix la #cocina4manos i assaboreix la tradició i l'autenticitat gastronòmica d'Altura.

Hui vos proposem un viatge gastronòmic a l'Alt Palància, concretament, a Altura, un encantador poble situat al cor de la Serra Calderona on descobrir amb els cinc sentits la tradició d'aquesta comarca.

Visitar Altura és sinònim de relaxar-se, desconnectar i, sobretot, assaborir la cuina mediterrània. És per això que vos presentem un dels llocs on gaudir de cada mos com si fora l'últim. 

La Farola és un restaurant reconegut per la seua “cuina a quatre mans”, basada en el producte de mercat, la qualitat, el tracte personal i la proximitat com a senyes d'identitat.

María Adrián i José Vicente, els cuiners del restaurant, han sigut els creadors d'aquest tipus de cuina, que defensa la necessitat de posar en valor la matèria primera de la zona com, per exemple, els olis, formatges, carns, dolços o fruita seca, així com el producte de quilòmetre zero, com les fruites, verdures i hortalisses que ells cultiven. 

La inspiració dels seus plats la troben en qualsevol gest quotidià del dia a dia, com anar al mercat a comprar, passejar pel poble, llegir o anar de dinar. Ambdós cuiners canvien el menú de la Farola assíduament per a poder sorprendre sempre el client. Això sí, tots els menús s'elaboren tenint en compte els productes de temporada de la zona, encara que sempre fan referència a cuines d'altres països i cultures. 

Altura i, en general, la comarca de l'Alt Palància posseeixen unes característiques pròpies que donen lloc a una gastronomia molt especial. De fet, en el nostre viatge per Altura, tampoc podem oblidar-nos d'assaborir els seus vins, una de les delícies de la comarca. 

Sota el distintiu de qualitat de la Indicació Geogràfica Protegida IGP “Vins de les Terres de Castelló”, podem trobar fins a mig centenar de vins diferents produïts i elaborats a la província de Castelló. Et proposem que gaudisques de l'enoturisme de la zona i que et deixes sorprendre pels seus diferents matisos, aromes i sabors.

La Farola

Altura, a la comarca de l'Alt Palància, representa la tradició, la bellesa paisatgística i l'encant de la província de Castelló. El seu terme se situa en el cor de la Serra Calderona, la qual cosa converteix el municipi en un lloc idoni per a gaudir de la naturalesa i de les experiències que aquesta ens ofereix.

Imatges 
bar restaurant la farola altura
cuina a quatre mans altura
cuina de proximitat
la farola altura