Blogs en video

Descobrir tota la història d'Aielo de Malferit és embarcar-se en un viatge en el temps realment únic. Vine a conéixer el seu patrimoni i gaudeix del recorregut per la vida d'un dels nostres cantants més volguts.


Aielo de Malferit, a València, està sentimentalment molt vinculat a Nino Bravo, el desaparegut cantant de precioses balades que no passen de moda i que va nàixer en aquesta localitat. Tant com per a dedicar-li un museu en el qual exposa objectes recollits pels seus propis familiars i pels seus fans, més de mig miler de records! Però també és una terra amb història i paisatges. Vine a conéixer-la!

Què veure a Aielo de Malferit

Aielo del Malferit conserva al seu terme municipal zones en les quals s'han trobat restes de l'Edat de Bronze, com el tossal del Llobero, el molló de les Mentires o l’Alt de la cova de Canet. Avançant un poc més en la història, també s'hi han descobert vestigis ibers i romans, així que sens dubte ens trobem davant un punt calent del nostre territori quant a jaciments arqueològics.

En una ruta per Aielo de Malferit podràs visitar un bon nombre d'enclavaments interessants que li donen al seu paisatge un toc molt especial, com el Palau dels Malferit, del segle XV i hui seu de l'ajuntament, l'Hospital de la Beneficència, d'aires modernistes, o la fàbrica de licors “J.J. Mompó”, on descobriràs curiositats sobre aquesta indústria amb tanta tradició. No oblides que aquesta localitat és productora de deliciosos destil·lats que has de provar!

Acostant-te al riu Clarià podràs albirar la seua bonica central hidroelèctrica, de l'any 1895, o el pont de l'Arcada, de 1806. Molt més antic és el pont “d’Allà Baix”, que es va construir en el Segle XVI i que es conserva en molt bon estat. Altres llocs emblemàtics són el seu Passeig de l’Eixample o l'Església Parroquial de Sant Pere Apòstol, de 1732.

Sens dubte, hi ha molt a fer a Aielo de Malferit, com provar el seu arròs al forn en l'època prèvia a la quaresma o el “pa socarrat” tan típic de Pasqua. Prepara la teua escapada i anota tots aquests punts d'interés en la teua llista!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Compres
Experiències
Festes
Museus
Oficines de Turisme

Notícies

Publicacions