alcublas
alcublas valencia
molinos de alcublas
alcublas que ver

Blogs en video

Ametlers i vinyes envolten la tranquil·la localitat d’Alcublas, una destinació perfecta per als amants dels grans paisatges, les senderes i els amfibis. Veuen a descobrir-la!

Alcublas, a València, és un dels pobles blancs de la serrania valenciana que no has de perdre't si eres un amant del senderisme per paratges de bellesa particular, tranquil·la, però molt ric en biodiversitat. Descobreix-lo amb nosaltres!

Alcublas: què veure

Los Molinos d’Alcublas són una visita obligada, ja que es troben a la part alta d'un pujol, completament restaurats i amb una zona de berenador al voltant, i des de la seua ubicació podràs gaudir d'unes vistes espectaculars que inclouen el propi poble, la congesta i l'antic aeròdrom de la guerra civil.

Als voltants d’Alcublas, els amants de la fauna dulciaqüícola trobaran verdaders paradisos, ja que a la Bassa Silvestre, situada al Paratge Natural Municipal de la Solana i Barranc de Lucía, els ofegabous, gripaus d'esperó i corredors i moltes espècies més t'esperen. A més, passejaràs per boscos de pi blanc i pinassa.

En eixe mateix paratge existeixen restes de l'Edat del Bronze, a més d'antigues construccions com forns de calç o congestes. Una altra zona molt interessant des del punt de vista de la biodiversitat és la del Prao, per la seua interessant comunitat d'invertebrats.

Ya en el casco urbano, puedes darte un paseo para descubrir el edificio del ayuntamiento, del siglo XVIII con el escudo tallado en piedra en su fachada de 1603. También tiene interés la iglesia de San Antonio Abad, construida entre los siglos XIII y XVII, el antiguo matadero, reconvertido en museo, y la almazara. 

Ja al nucli urbà, pots fer-te un passeig per a descobrir l'edifici de l'ajuntament, del segle XVIII amb l'escut tallat en pedra a la seua façana de 1603. També té interés l'església de sant Antoni Abat, construïda entre els segles XIII i XVII, l'antic escorxador, reconvertit en museu, i l'almàssera.

Per als més actius, Alcublas és una gran destinació d’escalada, i un gran exemple és la zona de la Penya Ramiro, que compta amb poc més de 40 vies distribuïdes en 6 sectors. Perfecta per a gaudir de la muntanya i de grans vistes!

Per últim, et recomanem viure de prop les festes d’Alcublas, tant les que se celebren a l'agost en honor a la Verge de la Salut com les que al gener festegen Sant Antoni, una excusa perfecta per a provar les seues delicioses olles i calderes. Descobreix aquest preciós racó del nostre territori i prepara una escapada inoblidable!

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Hotels
Compres
Empreses de servicis complementaris
Monuments
Zones d'interior

Inspira't

Et proposem descobrir els camins i senderes que travessen la preciosa Serra Calderona. Prepara't per a recórrer un dels nostres paisatges més emblemàtics!