Acosta't a conéixer l'Església Parroquial de Carrícola.

En plena comarca de La Vall d'Albaida, província de València, ens trobem amb Carrícola, un xicotet municipi amb molt d'encant. Entre les seues diferents mostres de patrimoni històric i natural es troba l'Església Parroquial de Sant Miquel Arcàngel, que guarda un trosset de la història de Carrícola.

Aquesta església era una antiga mesquita, que es va convertir en església cristiana i consagrada a Sant Miquel Arcàngel a partir de l'any 1572. La seua planta actual consisteix en una nau central coberta amb una volta de canó, estructurada en 4 trams i amb capelles laterals entre els contraforts.

Als peus d'aquesta església a Carrícola veuràs un cor alt, i al costat de l'epístola s'alça un campanar de dos cossos. L'accés a l'església es fa per la porta confrontada de la façana principal. Una vegada dins, fixa't en l'altar major, d'estil neoclàssic. Està presidit per la imatge de Sant Miquel Arcàngel, patró dels carricolins. La seua escultura mereix ser contemplada al detall: et trobaràs amb una figura d'estil barroc del segle XVIII, feta amb fusta policromada.

Carrícola és l'espurna de La Vall d'Albaida, i guarda al seu interior naturalesa, patrimoni i art. Visita aquest valuós municipi i no oblides passar per la seua Església Parroquial. Hi voldràs tornar!