Caudete de las Fuentes - Comunitat Valenciana

Caudete de las Fuentes

Main image


Caudete de las Fuentes és sinònim d'història en si mateix. La seua situació estratègica el va convertir en zona de pas natural entre l'altiplà i la costa mediterrània durant segles. Aquest fet va ser decisiu perquè els ibers situaren, sobre el turó de Los Villares, una de les seues ciutats més importants: Kelin. Aquesta vila se sustentava dels cultius agrícoles i de la ramaderia, i el vi era la seua principal activitat econòmica.

La tradició vinícola ha perdurat durant segles i ha sigut un dels motors econòmics de la població. La influència manxega que ha rebut al llarg de la història forma part de la seua actual cultura, de les seues tradicions, de la seua parla i, fins i tot, del seu caràcter.

Què veure a Caudete de las Fuentes

Recórrer els seus estrets i empinats carrers també ens farà viatjar en el temps i ens conduirà fins a llocs tan emblemàtics del poble com la Parròquia de la Nativitat de La nostra Senyora, construïda a mitjan segle XVIII. Si continuem el recorregut, passarem per la plaça Major o de l'Església.

La plaça de Correus, la Placetilla o la Tómbola, unides pel carrer de García Berlanga, formen el nucli central del poble i són l'escenari de celebracions i esdeveniments al llarg de l'any.

Després de visitar el cor de Caudete de las Fuentes, et recomanem que descobrisques la Col·lecció Museogràfica Luis García de Fuentes, on es troba depositada una bona mostra de les troballes de la ciutat antiga de Kelin.

I, per descomptat, et proposem que finalitzes aquesta meravellosa ruta amb un bon vi de la zona. Un passeig per les seues vinyes et permetrà endinsar-te en una bona part de l'autèntica essència del turisme rural a València i, sobretot, et farà experimentar noves aromes i bones sensacions.

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Empreses de servicis complementaris
Esdeveniments

Inspira't

image
La Comunitat Valenciana ha estat habitada des de fa milers d'anys. Prova d’això són els vestigis de població que s'han trobat en les últimes dècades i que mostren com va ser la vida dels primers habitants coneguts de la regió en l'època del Paleolític i posteriors. Esquelets, pintures trobades en coves i altres parets de pedra, i algunes restes ens mostren la vida i costums dels habitants del passat.
image
La Comunitat Valenciana és molt coneguda pel seu clima agradable i les seues meravelloses platges d'arena daurada i aigües netes i temperades. Però en el seu interior alberga zones rurals de gran valor que són visitades, cada vegada més, per turistes de tot el món.

Notícies

Publicacions