Galeria Multimèdia

Les festes patronals de Cullera estan dedicades a la Mare de Déu del Castell, Verge de l'Encarnació i Patrona de Cullera, popularment coneguda com “La Moreneta”. Comencen el dissabte després de Pasqua i se celebren fins al diumenge de la setmana següent. Són nou dies d'intensa activitat a Cullera.

El primer dia de les Festes Majors de Cullera, dissabte, té lloc la tradicional “Baixà”, en la qual la imatge de la Verge és baixada des de l'ermita del castell en processó nocturna pel camí del Calvari fins a l'església dels Sants Joans. Quan la imatge arriba al Mercat, el poble de Cullera la rep amb un grandiós Castillo de focs artificials.

En els dies següents se succeeixen processons, concerts i actuacions musicals, el Certamen Nacional de Bandes de Música Civil “Ciutat de Cullera” i altres espectacles com les vaquetes, la Gran Cavalcada de Disfresses i actes culturals entre altres. Les festes patronals de Cullera culminen amb la pujada processional de la imatge de la Verge del Castell fins al seu Santuari, després de la qual es dispara un castell de focs artificials que posa el punt final a la celebració.

Més informació
Horari

Del sábado después de Pascua, hasta el domingo de la siguiente semana. Día de San Vicente Ferrer, fiesta laboral local

Data d'inici

06/04/2024

Data finalització

14/04/2024

Tipus d'interès

Interés turístic autonòmic