Gestalgar
Gestalgar
Gestalgar
Gestalgar

Blogs en video

De nord a sud i d'est a oest, la Comunitat Valenciana alberga llocs magnífics i sorprenents. Si ens desplacem fins a la comarca de Los Serranos, trobarem un municipi on inspirar-nos, on perdre'ns i on connectar amb la naturalesa més pura. Voleu saber-ne més? Benvinguts a Gestalgar!

Situada als peus del riu Túria, lloc on la vall s'obri per a conformar una fèrtil horta, Gestalgar és una població que actua com a pont cultural i paisatgístic entre l'abrupta comarca dels Serrans i les admirades planes del Camp de Túria.

Què fer a Gestalgar

Les ruïnes del castell de Murones, del segle XII, són el vestigi que ens recorda l'origen àrab de la població. Sota l'atenta mirada d'aquesta fortalesa, s'ha anat teixint l'essència, la cultura i la història del municipi. 

Entre les seues encantadores cases i els seus inspiradors carrers, destaquen llocs històrics i interessants. L'església de la Immaculada Concepció, del segle XVIII, i el Palau dels Comtes de l'Alcúdia i Gestalgar, també conegut com a Casa Senyorial, un palauet del segle XVII en el qual vivien els senyors de la vila, en són dos imprescindibles.

Seguint el curs del riu, podem trobar paratges que conviden a banyar-se i a donar-se un capbussó d'allò més refrescant. L'àrea recreativa de Peña María és un d'aquests llocs on els més atrevits podran practicar fins i tot escalada. Un altre lloc idíl·lic de Gestalgar és la zona de banys del Motor, també coneguda com la platja fluvial del riu Túria.

I després d'aquest apassionant viatge, arriba el moment de degustar la preada gastronomia local de Gestalgar​​​​​​​. Els seus tradicionals plats combinen el sabor contundent dels embotits amb els productes més valorats de l'horta, és a dir, llegums i verdures. Cadascuna de les seues receptes és un reflex del caràcter xestalguí, una combinació perfecta entre la muntanya i l'horta.

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Albergs turístics
Compres
Zones d'interior

Propostes de viatge