Blogs en video

Descobreix al Camp del Túria un municipi que amaga grans descobriments arqueològics. Vine a visitar la Pobla de Vallbona!


La Pobla de Vallbona, a València, és una localitat de clima suau que té el seu origen en el segle XIII. La història es deixa sentir encara en algun dels seus carrers, amb edificis com l'Església Parroquial de Sant Jaume Apòstol i algunes de les cases de l'antic carrer Major, on encara llueixen escuts heràldics a les seues façanes.

Què veue a la Pobla de Vallbona

Un edificio que no puedes dejar de visitar en tu recorrido por la Pobla de Vallbona es la Casa Gran, de finales del siglo XIII y una antigua almazara y bodega de vino, que acoge en la actualidad el Museo Etnológico. También podrás salir a buscar en su término municipal los "catxirulos" o pequeños refugios construidos en piedra en seco, auténticas muestras de un arte al que la UNESCO ha otorgado una especial protección en el Mediterráneo Occidental.

Un edifici que no pots deixar de visitar en el teu recorregut per la Pobla de Vallbona és la Casa Gran, de finals del segle XIII i una antiga almàssera i celler de vi, que acull en l'actualitat el Museu Etnològic. També podràs eixir a buscar en el seu terme municipal els catxirulos o xicotets refugis construïts en pedra en sec, autèntiques mostres d'un art al qual la UNESCO ha atorgat una especial protecció en el Mediterrani Occidental.

Però si alguna cosa mereix la teua atenció a la Pobla de Vallbona són els seus increïbles jaciments arqueològics, la visita dels quals facilita l'ajuntament. Podràs conéixer de prop el conjunt arqueològic de la Covatella, on encara es pot admirar un camí iber i un canal de l'època islàmica, en molt bon estat de conservació. Aquest canal s'utilitzava com a aqüeducte i canal de reg per a les terres de labor. 

Una altra fita important en la conservació del patrimoni de la Pobla de Vallbona és el bon estat en què es troba la seua Cisterna del segle XVI i les restes del cementeri medieval del segle XIV.

Però si t'abelleix gaudir de l'aire lliure, el Mirador del Tos Pelat és una bona opció per a senderistes i cicloturistes que a penes presenta dificultat. També et pots acostar a la zona boscosa de la Manguilla, que compta amb còmodes berenadors. I no oblides que la Pobla de Vallbona també celebra les seues falles! Ah, i no te’n vages sense provar un arròs tradicional, segur que t'encantarà!

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Hotels
Compres
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Zones d'interior

Propostes de viatge

Publicacions