Galeria Multimèdia

Vine a descobrir la magnífica muralla que en el seu moment va envoltar Llíria i que hui forma part del paisatge urbà. T'encantarà!

La Muralla Medieval de Llíria, pertanyent a la vila medieval que va existir entre els segles XII i XIV, és una meravella que no pots deixar d'anar a veure en la teua visita a la que va ser declarada Ciutat de la Música per la UNESCO. Afortunadament encara en queden restes visibles, pots fer-te una idea de com era la ciutat en altres temps!

La Muralla Medieval de Llíria s'ha anat integrant en el paisatge urbà amb el creixement del municipi, servint fins i tot de suport a diferents edificacions. Si vols trobar els seus llenços més visibles, et recomanem acostar-te als carrers de Viriato i de Sant Joan de la Mata.

L'origen de la Muralla Medieval de Llíria és àrab. Es tracta del perímetre que delimitava la medina, i sobre ella es van construir, en època cristiana, altres elements. Ens referim a una torre guaita de planta quadrada, així com als merlets i una sobreconstrucció de llenç posteriors, d'època cristiana, escomeses després de convertir-se la medina islàmica en vila reial.

Els monuments a Llíria, com aquesta Muralla Medieval, et transporten en un viatge increïble a través dels segles, i et conten que aquest racó del nostre territori té molta història! Ho podràs comprovar en edificis com l'Ajuntament de Llíria o el seu magnífic Reial Monestir de Sant Miquel. Prepara't per a conéixer una vila plena d'art, inclou Llíria en la teua llista de destinacions de la Comunitat Valenciana!