Bastida de les Alcusses

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix la història de Moixent a través d'aquest assentament iber del segle IV a. C.

La Comunitat Valenciana compta amb grans jaciments arqueològics i un dels més importants el trobem a Moixent. Es tracta de la Bastida de les Alcusses, un assentament iber del segle IV a. C.

En les sis hectàrees de terreny, s'han localitzat quatre portes i tres torres. Si el visites, en el seu interior podràs contemplar com el traçat urbà s'organitzava en illes de grans habitatges. A més, s'hi van trobar diferents materials com a ceràmiques ibèriques i gregues, ploms escrits en llengua ibèrica, el cèlebre guerrer de Moixent i un conjunt d'instruments agrícoles en bon estat de conservació.

D'aquest assentament podem destacar dues coses: el seu sistema defensiu, format per una muralla de quatre metres d'amplària, quatre torres adossades i quatre portes d'accés; i la reproducció de la Casa Ibera de la Bastida. S'ha construït amb la finalitat de realitzar visites teatralitzades i didàctiques. Així, majors i xiquets podran conéixer amb tot luxe de detalls com vivien els ibers.

Més informació

Horari

OBERT AL PÚBLIC
- De dimarts a dissabte:
Matins de 10:00 a 14:00 hores.
Vesprades d'hivern (de octubre a abril) de 16:00 a 18:00 hores.
Vesprades d'estiu (de maig a setembre) de 18:00 a 20:00 hores.

- Diumenges i festius:
De 10:00 a 14:00 hores
* Tancat els dies 24, 25 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener.

VISITES GUIADES
De dimecres a diumenge de 10:30 a 14:00 hores.
* La casa ibera romandrà tancada temporalment al públic.
* Cal concertar amb antelació les visites guiades als telèfons dels guies en horari de 10:30 a 14:00 hores, de dimecres a diumenge.

Preu

Entrada gratuïta