Blogs en video

Descobreix un municipi ple de sorpreses on la naturalesa és un atractiu en si mateixa. Vine a conéixer Otos!


Otos, a la província de València, és un xicotet municipi situat al costat d'una de les muntanyes més boniques i populars del nostre territori, el Benicadell. Pertany a la comarca de la Vall d'Albaida i es tracta d'un lloc amb molt a oferir al visitant, per al qual ha preparat recorreguts molt interessants. Prepara el teu calçat més còmode i disposa’t a recórrer-lo amb calma!

Què veure a Otos

Otos és un gran lloc per a iniciar rutes senderistes, com la que porta al propi Benicadell o al paratge de l’Ombria del Benicadell, un lloc ple de bellesa en el qual et trobaràs amb les ruïnes del Castell de Carboneras, enclavat en un lloc des del qual gaudir de magnífiques vistes i seguir, per a descobrir antics corrals i geleres.

Al nucli urbà trobaràs molts punts interessants, com el Palau del Marqués de Sant Josep o dos temples molt preats pels seus habitants, l'Ermita de la Verge dels Dolors i l'Església de la Puríssima Concepció.

El més cridaner és que a Otos podràs fer una singular ruta visitant un bon nombre de rellotges de sol, confeccionada a partir d'un projecte del constructor de rellotges de sol o gnomonista local Joan Olivares, que ha aconseguit que grans noms de l'art com Andreu Alfaro participen amb els seus dissenys. Ceramistes, escultors, pintors i tot tipus de perfils creatius han contribuït a fer aquesta ruta.

D’aquesta manera, Otos s'ha convertit en el poble dels rellotges de sol, i ha aconseguit crear una atracció realment interessant. Pots acostar-te a connectar amb la naturalesa, a sorprendre't amb aquestes creacions que funcionen amb el sol, a conéixer els seus monuments o a degustar un increïble arròs al forn, especialment si visites Otos just abans de l'inici de la quaresma, en la festa “de les cassoletes”. No t'ho perdes!

Troba

Nom
Tipus
Hotels
Compres
Experiències

Inspira't

En el segle VIII els àrabs la van batejar com al-Bayda, que significa “la Blanca”, per les argiles blanquinoses de la vall. Aquesta comarca de l'interior de València té més de trenta pobles envoltats de serres, deus i barrancs. També es coneix per la seua indústria tèxtil, amb una llarga tradició que ens porta fins a principis del segle XX.
A la província de València trobem pobles diminuts en els quals descobrim el paisatge i la història alhora que degustem la gastronomia local. A continuació, us contem el millor d’aquests municipis, els més xicotets de la província de València.

Propostes de viatge