Paterna
Paterna
Paterna
Paterna
Paterna
Paterna
Paterna
Paterna
Paterna
Paterna
Paterna
Paterna
paterna

Blogs en video

Descobreix a Paterna una població plena de tradicions, coses que fer i una connexió genial en transport públic amb la ciutat de València. Arribar-hi és tan fàcil com trobar-hi grans plans!


Paterna et sorprendrà perquè ha aconseguit mantindre intactes moltes de les seues tradicions i posar en valor el seu interessant patrimoni històric, arquitectònic i immaterial, preocupant-se de la seua agenda cultural i de reconéixer la figura del seu actor més conegut, Antonio Ferrandis, al qual ha dedicat un magnífic teatre amb una interessant programació. Pren-te un temps per a escapar-te a conéixer-la!

Què veure a Paterna

Un dels principals reclams al seu nucli urbà són les curioses cases-cova, que el director de cinema Pedro Almodóvar va utilitzar com a escenari en la seua pel·lícula “Dolor y gloria” i que, una vegada reconvertides en espai cultural, podràs visitar. Creen un paisatge urbà realment únic!

Passejant pots arribar a la zona del Calvari, la part més alta de la ciutat i des d'on podràs gaudir d'unes vistes realment interessants, amb camps i camps d'horta i fins i tot el llit del riu Túria. La curiosa construcció que hi trobaràs s'assenta sobre un antic alcàsser àrab, i en l'actualitat és un espai per a activitats culturals i festives.

Si t'abelleix una mica de paisatge natural, et recomanem visitar el paratge del Bosc de la Vallesa, un preciós entorn en el qual caminar o pedalar en la naturalesa on pots trobar increïbles vestigis de la història, des d'un jaciment consistent en un poblat de l'Edat del Bronze, que degué construir-se entre l'any 1800 i 1300 a. C., un aqüeducte, i fins i tot trinxeres i búnquers de la més recent de les nostres guerres

Finalment, no podem deixar d'esmentar la Cordà de Paterna, que és una de les festes més conegudes i espectaculars de la província, i en la qual el Carrer Major es converteix en una autèntica font de pirotècnia i llum. Aquesta se celebra l'últim diumenge d'agost i és una cosa completament impactant que et recomanem no perdre't juntament amb la seua Setmana Santa, les seues Falles o els seus Moros i Cristians. ¡Vine a descobrir Paterna i no et perdes les seues tradicions!​​​​​​​


Com arribar:

Amb el metro, amb la línia 1, parades del Campament, Paterna, Santa Rita, La Canyada i la Vallesa. Amb la línia 4, parades del Mas del Rosari, La Coma i Terramelar-Lloma Llarga. Autobús: Línia 140 de Metrobus.


Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Vivendes turístiques
Hotels
Compres
Empresa d'aventures
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Nàutica
Oficines de Turisme

Inspira't

Et proposem descobrir un paisatge on es fusionen l'horta i la platja sota una llum increïble. Ens acompanyes a descobrir els secrets d'una comarca preciosa?
La ceràmica valenciana és, a més de tradició i expressió artística, un autèntic motor econòmic. Et contem la seua història i tracem un recorregut que et permeta planejar escapades temàtiques en les quals delectar-te amb la bellesa i la qualitat d'aquesta artesania. Ens acompanyes?

Propostes de viatge

Publicacions