Blogs en video

Descobreix a Paterna una població plena de tradicions, coses que fer i una connexió genial en transport públic amb la ciutat de València. Arribar-hi és tan fàcil com trobar-hi grans plans!


Paterna et sorprendrà perquè ha aconseguit mantindre intactes moltes de les seues tradicions i posar en valor el seu interessant patrimoni històric, arquitectònic i immaterial, preocupant-se de la seua agenda cultural i de reconéixer la figura del seu actor més conegut, Antonio Ferrandis, al qual ha dedicat un magnífic teatre amb una interessant programació. Pren-te un temps per a escapar-te a conéixer-la!

Què veure a Paterna

Un dels principals reclams al seu nucli urbà són les curioses cases-cova, que el director de cinema Pedro Almodóvar va utilitzar com a escenari en la seua pel·lícula “Dolor y gloria” i que, una vegada reconvertides en espai cultural, podràs visitar. Creen un paisatge urbà realment únic!

Passejant pots arribar a la zona del Calvari, la part més alta de la ciutat i des d'on podràs gaudir d'unes vistes realment interessants, amb camps i camps d'horta i fins i tot el llit del riu Túria. La curiosa construcció que hi trobaràs s'assenta sobre un antic alcàsser àrab, i en l'actualitat és un espai per a activitats culturals i festives.

Si t'abelleix una mica de paisatge natural, et recomanem visitar el paratge del Bosc de la Vallesa, un preciós entorn en el qual caminar o pedalar en la naturalesa on pots trobar increïbles vestigis de la història, des d'un jaciment consistent en un poblat de l'Edat del Bronze, que degué construir-se entre l'any 1800 i 1300 a. C., un aqüeducte, i fins i tot trinxeres i búnquers de la més recent de les nostres guerres

Finalment, no podem deixar d'esmentar la Cordà de Paterna, que és una de les festes més conegudes i espectaculars de la província, i en la qual el Carrer Major es converteix en una autèntica font de pirotècnia i llum. Aquesta se celebra l'últim diumenge d'agost i és una cosa completament impactant que et recomanem no perdre't juntament amb la seua Setmana Santa, les seues Falles o els seus Moros i Cristians. ¡Vine a descobrir Paterna i no et perdes les seues tradicions!​​​​​​​


Com arribar:

Amb el metro, amb la línia 1, parades del Campament, Paterna, Santa Rita, La Canyada i la Vallesa. Amb la línia 4, parades del Mas del Rosari, La Coma i Terramelar-Lloma Llarga. Autobús: Línia 140 de Metrobus.


Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Hotels
Compres
Empresa d'aventures
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Nàutica
Oficines de Turisme

Inspira't

Des de fa milers d'anys, potser milions, l'ésser humà té una relació molt especial amb el foc, tant és així que utilitzar-lo com a centre de celebracions de tot tipus s'ha convertit en una tradició en moltes zones del planeta. El foc sempre és l'esperit de la festa.
Les festes catalogades d’Interés Turístic Nacional atrauen milers de persones cada any, ja que són dates en què l'esperit del poble valencià es reuneix per a celebrar tradicions que es remunten moltes vegades a segles passats. Ací us comentem algunes de les festes més famoses de la província de València.
La ceràmica valenciana és, a més de tradició i expressió artística, un autèntic motor econòmic. Et contem la seua història i tracem un recorregut que et permeta planejar escapades temàtiques en les quals delectar-te amb la bellesa i la qualitat d'aquesta artesania. Ens acompanyes?
Endinsar-se en la naturalesa a lloms d'un cavall té un tint quasi ancestral, però la veritat és que, a la Comunitat Valenciana, és una activitat que compta amb itineraris perfectament adaptats que facilitaran el viatge fins i tot al genet menys acostumat a cavalcar outdoors. Trotem junts per a descobrir-los?

Propostes de viatge

Publicacions