Falles de València

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix unes festes que aconsegueixen transformar els carrers de València en un paradís de música, color, pólvora i gastronomia i que han sigut declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Suma't a totes les activitats i vivències que es preparen i... converteix-te en un faller més!

L'últim diumenge de febrer a València el món faller dona per començades les Falles amb un acte espectacular i emotiu, la Crida, en el qual els focs artificials ja ens anticipen l'espectacularitat que ens espera en les següents setmanes.

A partir del dia 1 de març, cada dia a les 14 hores, a la plaça de l'Ajuntament, es disparen potents mascletaes, un espectacle de trons i explosions pirotècniques amb un ritme que atrapa a qui el presencia.

A poc a poc van sorgint més i més actes fallers fins que el dia 14, dia de la Plantà, els enormes i coloristes monuments, les Falles, prenen els carrers i quasi en cada cantó t'espera una sorpresa en forma de focs artificials, desfilades, música, concursos de paelles fetes a llenya o parades de deliciosos bunyols de carabassa.

A partir d'ací podràs gaudir d'alegres revetles, tradicional i festiva música de banda, que és un costum molt arrelat a tot el nostre territori; de la riquesa de la indumentària valenciana i d'actes tan carregats de sentiment per a la comunitat fallera com l'espectacular Ofrena de Flors que es realitza en la Plaça de la Verge, enfront de la Basílica de La Mare de Déu dels Desemparats i al costat de la catedral.

La Nit del Foc se celebra la nit del dia 18 al 19 i és un dels espectacles de focs més esperats, val la pena veure'l!

El dia 19 és el dia de la Cremà, i en fer-se de nit els monuments que han adornat la ciutat es cremen per a donar pas a les falles de l'any següent. Una verdadera catarsi de foc que no pots perdre't! Viu aquestes festes que es gaudeixen al carrer i no oblides calçat còmode. Voldràs recórrer cada carrer de València!


*És recomanable consultar prèviament la informació oficial de l'esdeveniment.

Més informació

Horari

Día principal 19 marzo, festividad de San José

Data d'inici

27/02/2022

Data finalització

19/03/2022

Tipus d'interès

Interés turístic internacional