Descobreix el patrimoni, la cultura, la història i, sobretot, la devoció dels valencians per la seua "Geperudeta" en la Basílica de La nostra Senyora dels Desemparats.

Recórrer els carrers de València i contemplar tot el patrimoni que hi ha, mires on mires, et porta a un monument amb molt de valor per als valencians, el temple de la “Geperudeta”, com així coneixen els valencians a la Verge dels Desemparats. Aquest nom el rep de manera afectuosa perquè la talla de la imatge està lleugerament inclinada cap avant.

Visitar València té una parada obligatòria en el seu temple, en la Basílica de La nostra Senyora dels Desemparats. Un lloc de culte, ple d'història, cultura i tradició que va ser construït durant el segle XVII.

Si parlem sobre l'arquitectura de la Basílica, podem veure com la cúpula no està en el centre, sinó que està desplaçada cap a la Catedral. El Temple s'erigeix sobre l'antic fòrum romà i està unit a la Catedral per un arc renaixentista. Tot el seu interior gira entorn de la imatge de la Verge, una talla gòtica de fusta i coberta amb un mantell i joies. I si mirem la cúpula, quedaràs sorprés per la qualitat dels frescos que van ser pintats en 1701 per Antonio Palomino. Hui dia s'han restaurat perquè pugues admirar la bellesa en cadascuna de les seues imatges.

La Real Basílica de la Verge dels Desemparats compte en el seu propi edifici amb un museu dedicat a la Patrona de València. Aquesta exposició té una selecció molt variada d'obres de grans mestres i objectes que abasten diferents disciplines com la pintura, l'escultura o l'orfebreria, entre d'altres.

La Basílica va ser declarada Monument Històric Artístic Nacional el 5 de juny de 1981.

Un lloc on devots i turistes passen a venerar la Verge dels Desemparats i a contemplar aquest meravellós monument de la ciutat de València.

Més informació
Horari

de lunes a domingo de 8:30 a 20:30h.