Museu Nacional De Ceràmica I Arts Sumptuàries Gonzalez Marti

Main image

Galeria Multimèdia

Acosta't al Palau del Marqués de Dosaigües per a gaudir d'una àmplia col·lecció de ceràmica que recorre la nostra història.

La ciutat de València alberga el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí, que va ser inaugurat l'any 1954. Aquest museu va sorgir arran de la donació a l'Estat de la col·lecció de Manuel González Martí i la seua esposa Amelia Cuñat i Monleón; d'ací ve el nom d'aquest centre.

Els fons que alberga el museu són d'allò més variats. A més de ceràmica hi trobaràs mobiliari, objectes decoratius i carrosses, tèxtils, indumentària i complements, pintura o escultura. Amb el pas del temps s'han anat recaptant altres donacions que han fet créixer el catàleg del museu.

Hi ha 3 plantes del palau que pots visitar i l'exhibició de la ceràmica es troba a la segona. Ací veuràs la Sala de Cultures, amb una introducció al món de la ceràmica que ens aporta context cronològic des de la Prehistòria. Hi ha una sala sobre el món musulmà amb cassoles, olles per a cuina, bols i fonts; una altra sala de ceràmica cristiana, una mudéixar, una medieval i altres modernes que ens mostren la bellesa de la policromia, la ceràmica pictorialista i industrial i els moviments del segle XX. Rebrem una autèntica lliçó d'Història a través de la ceràmica, és fascinant!

Finalment cal destacar que el Palau del Marqués de Dosaigües mereix per si mateix una visita. No perdes detall de la seua porta d'entrada, el Pati de Carruatges o les carrosses. En resum, el Museu Nacional de Ceràmica t'espera per a fer-te gaudir, aprendre i conéixer més sobre el nostre passat, no te'l perdes!