Galeria Multimèdia

Submergeix-te en la història de la terrisseria d'aquest municipi alacantí.
Més informació

El Museu de Cantereria d'Agost és un dels atractius turístics de la localitat, i l'oportunitat perfecta per a conéixer la història i patrimoni d'aquesta localitat de L'Alacantí. El museu es troba en una antiga fàbrica de ceràmica que es va obrir en 1902; s'han conservat les instal·lacions de la fàbrica original i en visitar el recinte podràs veure els forns àrabs, les basses de decantació de l'argila i l'espai del taller. En 1975 es va tancar la fàbrica i en 1981 es va crear el museu, que ha sigut rehabilitat per a conservar-se en les millors condicions.

El Museu de Cantereria d'Agost

té com a objectiu difondre i estudiar el patrimoni cultural local, molt vinculat a la terrisseria. La col·lecció d'objectes que guarda és vasta i molt interessant: més de 4.500 peces, sobretot de terrisseria però també etnològiques, que procedeixen d'Agost i d'altres parts d'Espanya. El museu continua rebent donacions de particulars que ajuden a engrandir l'exposició i aportar una major diversitat al conjunt.

Trobaràs una Botiga del Museu amb objectes artesans elaborats per veïns d'Agost i fets amb argila blanca local. Un bonic souvenir per a emportar-se de record! I a més, hi ha una biblioteca especialitzada amb multitud de llibres sobre ceràmica, terrisseria tradicional, art, història i arqueologia.

Si et preguntes què veure a Agost, Alacant, en la teua visita, un passeig per aquest museu serà d'allò més enriquidor. Coneix la història d'Agost a través dels seus cànters i pitxers.