Blogs en video

Descobreix un municipi ple d'encant, cultura i patrimoni i envoltat d'un paisatge idíl·lic. Converteix-ho en destinació de la teua pròxima escapada!


Alcalalí, a la Marina Alta, a l’interior d’Alacant, és un encantador municipi al costat del riu Xaló, també anomenat Gorgos, i envoltat de boniques serres. Et contem tot el que et trobaràs en aquest racó tan idíl·lic!

Què veure a Alcalalí

El paisatge rural d’Alcalalí és perfecte per a passejar, entre oliveres, tarongers, ametlers o vinyes. I trobaràs un bon nombre de senderes! Tindràs l'oportunitat de gaudir de les construccions de pedra en sec amb les muntanyes de fons. Si pots aprofitar l'època de floració dels ametlers, la teua ruta serà encara més bonica!

Al nucli urbà gaudiràs de les façanes típiques de les cases antigues, construïdes per a permetre el pas de carros i amb marcat caràcter agrícola. En la plaça d'Alcalalí encara queden restes de la muralla i d'una de les seues portes, un bon lloc per a prendre fotografies!

Una altra opció és visitar el seu museu etnològic, una gran idea que et permetrà conéixer de prop com es treballava a Alcalalí la terra i com es realitzaven altres processos tradicionals com l'obtenció de l'oli o l'elaboració de pansa. El museu està situat en un edifici que va ser una antiga almàssera, la visita val molt la pena!

No et pots perdre la Torre, una construcció medieval del segle XIV, ni més ni menys! En el seu moment va ser construïda amb funcions de vigilància i defensa, i actualment alberga una xicoteta col·lecció museogràfica, i encara es poden contemplar diferents pintures i gravats en les parets que compten amb segles d'antiguitat. A més, s'ha convertit en un fantàstic mirador on obtindre belles panoràmiques!

Finalment, els aficionats al senderisme no poden perdre's la ruta que marca el PRCV-425, que els portarà al Coll de Rates, un mirador amb unes vistes magnífiques, passant per la zona de l'Ermita de Mosquera, un temple amb molta història i una zona de pícnic. Descobreix Alcalalí i no oblides provar els seus dolços elaborats amb ametles!

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Compres
Esdeveniments
Espais naturals
Festes
Monuments
Museus

Propostes de viatge