Galeria Multimèdia

L'expressió més espectacular de les festes de Moros i Cristians es produïx a Alcoi. On es rememoren uns fets succeïts en el segle XIII, en els temps de Jaume I el Conquistador, quan la ciutat va patir l'atac del cabdill moro Al-Azraq i, segons la llegenda, Sant Jordi va aparéixer cavalcant per a ajudar a la ciutat, que va jurar construir un temple en el seu honor i celebrar-ho amb festejos. A Alcoi la festa està declarada d'interés turístic internacional.
Durant els dies 22, 23 i 24 d'abril, Alcoi és una autèntica explosió d'alegria, milers de banderes blanques amb la creu de Sant Jordi i altres tants gallardets verds amb la mitja lluna de l'islam guarnixen la ciutat.
S'enllacen dianes, processons i entrades, escenificant la presa del castell pels moros i la reconquista pels cristians.

El redoblament de tambors, les trompetes, les andanades dels arcabussos en ple fragor de la batalla, l'olor de la pólvora, el fum... impressionant!

El primer dia tenen lloc les dos Entrades, al matí la desfilada de les agrupacions cristianes i a la vesprada les dels moros. La riquesa i colorit dels vestits, la música, el barroquisme dels estendards i els girs i cabrioles que realitzen els caporals d'esquadres submergixen el públic en un ambient irreal.

El segon dia, el 23, és el de Sant Jordi, és jornada de devoció, en la capella, en la processó de la relíquia, en la figura de Sant Jordiet, la d'un xiquet menor de huit anys que es vist de soldat romà.

El dia 24, el Dia de l'Alardo, se succeïxen les escaramusses, trabucs i arcabussos, armadures i capes morunes donen forma a la batalla que com cada any, des de 1276, vencen els cristians. I quan renaix la calma, en els merlets del castell apareix Sant Jordiet , aclamat per la multitud, posant el punt i final a les festes fins a l'any pròxim.
Més informació
Horari


Consultar horaris en la web: www.alcoiturisme.com

Data d'inici

22/04/2023

Data finalització

24/04/2023

Tipus d'interès

Interés turístic internacional

#CARACTERÍSTIQUES