castalla
Castalla alicante,
que hacer en castalla,
que ver en castalla,
planes en castalla,
fiestas de castalla,
como llegar a castalla

Blogs en video

En plena Vall del Joguet, Castalla és un municipi amb un patrimoni cultural i natural que et sorprendrà. Pren-ne nota i prepara la teua visita!


Castalla, a la comarca de L’Alcoià a Alacant, és un dels municipis que pertanyen a l'anomenada “Vall del Joguet”. Es tracta d'un lloc molt interessant situat entre serres i on destaquen un bon nombre de monuments i rutes en la naturalesa que val la pena recórrer. Segur que la teua visita serà inoblidable!

Què fer a Castalla

Per a començar la teua ruta et recomanem acostar-te als fantàstics Castell i Muralles de Castalla, d'origen islàmic i amb parts que es van començar a construir en el segle XI. Al llarg dels segles el recinte va anar creixent i en l'actualitat ens queden fins i tot rastres d'estil renaixentista. Una autèntica joia que presideix el turó al vessant del qual està el municipi!

Nomes baixar podràs fer una parada a l'Ermita de la Sang, d'estil gòtic primitiu, i continuar cap a l'Església Parroquial de Nostra Senyora de l'Assumpció, construïda entre els segles XVI i XVII. El següent edifici que et recomanem visitar és el Convent de San Francesc de Paula, del segle XVIII.

La llista d'edificis amb interés històric i arquitectònic continua amb l'Ajuntament de Castalla, d'estil renaixentista i que en el passat va fer funció de llotja comercial. Va ser construït en el segle XVII i encara conserva al saló de plens interessants pintures.

El propi Nucli Històric Tradicional de Castalla mereix un passeig, en el qual anar admirant diversos retaules ceràmics, encara que si tens verdaderes ganes de caminar, res millor que triar una ruta de senderisme! Et recomanem conéixer el conjunt del “Xorret de Catí”, inclòs en el Paisatge Protegit de les Serres del Maigmó i El Cid. Allí s'han habilitat zones de barbacoa, un hotel, àrees recreatives, banys i fins i tot un refugi i cabanyes.

En aquest paisatge genial podràs practicar escalada en boulder i rocòdrom o recórrer una via ferrata a més de boniques sendes. Un pla genial per a acabar el dia amb un poc de turisme actiu i esportiu! T’animes a conéixer Castalla?

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Cases rurals
Hotels
Compres
Empresa d'aventures
Experiències
Monuments
Oficines de Turisme
Zones d'interior

Notícies

Propostes de viatge