Galeria Multimèdia

Situat en un turó de 780 metres d'altura, des del Castell i Muralles de Castalla gaudiràs d'un paisatge esplèndid de tota la comarca.

El conjunt patrimonial del Castell i les Muralles de Castalla va ser construït pels andalusins en el segle XI, encara que al llarg de la seua història ha passat per moltes fases. El que podem visitar hui va ser construït a la fi de la Baixa Edat mitjana i començaments de l'època Moderna.

Aquesta fortalesa és valuosa, en primer lloc, per la seua ubicació i les vistes a la Foia. Si et preguntes com pujar al castell de Castalla, l'accés amb cotxe és d'allò més senzill i està perfectament senyalitzat. Una vegada hi hages arribat et toparàs amb una de les fortificacions millor conservades de la província d'Alacant, declarada Bé d'Interés Cultural.

Hi ha 3 parts principals que formen el castell. En primer lloc, el Palau. Compta amb 3 altures, diverses torres a les seues cantonades i s'organitza al voltant d'un pati central amb un aljub. La seua funció era domèstica i en ella residia el senyor feudal; aquesta part es va construir en els segles XIV-XV.

El Pati d'Armes és la segona part. Un gran espai obert amb una sèrie d'estructures: rafals per a animals, magatzems i abeuradors. El pati està delimitat per les muralles, i en una d'elles trobaràs la porta d'accés al recinte.

Finalment, no podem oblidar-nos de la Torre Grossa, una torre del segle XVI amb elements artístics tan interessants com una gàrgola. Hi ha molt a veure al Castell de Castalla: t'animem a gaudir del conjunt patrimonial que vigila, des de dalt, la Foia de Castalla. Serà una visita molt enriquidora. I si et quedes amb ganes de més, et recomanem visitar el Castell de Xàtiva o el de Morella.