Cocentaina: Descobreix Què Veure

Cocentaina

Main image

Entre la Serra de Mariola i el riu Serpis trobem la bella localitat de Cocentaina. Un lloc amb monuments històrics que et faran viatjar en el temps per a conéixer les autèntiques arrels de la localitat i en el qual la naturalesa i la gastronomia són, també, protagonistes de Cocentaina.

Què fer a Cocentaina

Si comencem la ruta pels seus monuments, podem descobrir part de la seua història a través del Castell de Cocentaina. Aquest símbol del poder feudal se situa en un dels pujols més espectaculars de la comarca del Comtat. Compta amb una torre d'estil gòtic i militar des d'on es tenia una gran visió del terreny. 

El Castell de Penella és la següent parada del nostre recorregut per Cocentaina. Aquesta construcció data de finals del segle XIII i encara s'hi observen alguns trams del recinte emmurallat de la fortalesa.  

Quant als seus edificis religiosos, l’ermita de Santa Bàrbara es troba en el paratge que rep el mateix nom i data del segle XIII. Un lloc ideal per a passejar i conéixer els grans secrets que s'amaguen a Cocentaina, com la festivitat de la Immaculada Concepció. I és que el 8 de desembre se celebra la Corriola, una festa popular en la qual és tradicional menjar una rosca de pa i embotit, el volteig de la campana, el passeig pels paratges i beure en la font.

Si vols conéixer una autèntica joia de l'arquitectura gòtica, el Palau Comtal és el lloc idoni perquè ens hi endinsem. Aquesta residència senyorial se situa al costat del barranc del Sord, una situació privilegiada per a controlar les vies d'accés a la població i reforçar la Vila de Cocentaina.

Cocentaina és un lloc ple d'història, però també de tradicions i de festes populars. Parlar d'aquesta destinació és sinònim de parlar de la Fira de Tots Sants, declarada d'Interés Turístic Internacional, de les tan esperades Festes de Moros i Cristians de Cocentaina o de festes com els Nanos, la Mareta o La Corriola, que han passat de generació en generació.

Sens dubte, cal visitar Cocentaina almenys una vegada en la vida.

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Rutes

Inspira't

image
Situada al marge dret del riu de Frainos, o riu de Penàguila, Benilloba s'erigeix en una destinació ideal per a la pràctica del barranquisme i per a donar-se un capbussó entre xicotets penya-segats. Aquesta localitat alacantina de la comarca del Comtat té una orografia particular, per estar enclavada entre les serres d'Aitana, la Serrella i la Serreta d'Alcoi.
image
A la Comunitat Valenciana trobaràs una gamma àmplia de licors per a tot tipus de paladar. A continuació, us mostrem alguns dels licors més típics.
image
La Comunitat Valenciana enamora per les seues agradables temperatures però al gener i febrer existeixen llocs on poder gaudir de la neu, com quan érem xiquets.
image
A la Comunitat Valenciana hi ha rutes de senderisme fascinants per a tots els públics. La serra de Mariola és un dels llocs on més en trobem, entre les quals destaca la pujada al Montcabrer.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions