MUSEU VALENCIÀ DEL XOCOLATE

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix el viatge del cacau, des de la planta fins al teu paladar, al Museu Valencià del Xocolate de la Vila Joiosa. Una experiència deliciosa!

Més informació

Horari

Horario del museo: de lunes a viernes, de 10:00 a 20:00 h. Sábados y domingos, cerrado.

Visitas en inglés:
Mañanas: 10:00. Tardes: 16:00

Visitas en español:
Mañanas: 11:00/12:00/13:00
Tardes: 17:00/18:00/19:00

Alguna vegada t'has preguntat com s'elabora el xocolate que tant gaudeixes? Descobreix-ho de la mà d'un museu molt especial, únic en la seua espècie.

El Museu del Xocolate Valor, creat en 1998, va ser reconegut per la Generalitat Valenciana com a Museu Valencià del Xocolate 10 anys després. En el seu moment va ser una xicoteta fàbrica familiar, i si t'endinses en ell podràs conéixer de primera mà el procés d'elaboració del xocolate i tota la història de Xocolates Valor, des del seu naixement fins a l'actualitat. 5 generacions de mestres xocolaters que han mantingut viu un art per a delit dels amants del dolç.

Al museu també et trobaràs amb una col·lecció de maquinària industrial de diferents èpoques, imprescindible per a fabricar les tauletes. L'evolució tecnològica és sorprenent: passem de moldre el cacau amb pedra a complexes màquines que agilitzen el procés.

La Sala d'Exposició del Museu del Xocolate t'explica pas per pas el viatge del cacau: la llegenda al voltant del seu descobriment, les característiques del cultiu i els ingredients que necessites per a elaborar el xocolate.

I compte, pren nota! Perquè la visita comença abans d'entrar. Al voltant del recinte podràs fer-te fotos amb un carro típic en el qual abans es comercialitzava aquest aliment. I quan acabes la visita, t'emportaràs una degustació de propina. A que tens ganes d'anar-hi? Nosaltres també! Ens veiem a La Vila Joiosa.