Muro de Alcoy
Muro de Alcoy
Muro de Alcoy
Muro de Alcoy
Muro de Alcoy

Blogs en video

Descobreix tot el que Muro de Alcoy té per a oferir als qui es detenen a visitar-lo, una destinació per a repetir i amb una gran dosi d'història que contar!


Muro de Alcoy és perfecte per a ser visitat tot l'any i estem segurs que podràs traure-li a l'escapada molt de partit, ja sigues senderista o amant dels passejos per nuclis urbans. Et proposem un recorregut per la seua història, patrimoni i gastronomia amb el qual preparar una estada molt completa.

Què veure a Muro de Alcoy

A Muro de Alcoy pots començar el teu passeig per la plaça del Palau de la Senyoria i la seua Casa Palau, un bell edifici renaixentista. Per a continuar, tens un bon nombre de punts d'interés com l’Ermita de Sant Antoni, la de la Madre de Déu dels Desamparats o l’Església de Sant Joan Baptista. Un altre monument que val la pena veure és el Fumeral, que presideix la plaça i que en uns altres temps va ser la ximenera d'una fàbrica d’orujo

Els taulells devocionals són un altre punt d'interés a Muro de Alcoy, i podràs trobar-los simplement recorrent els seus carrers. El seu origen està en el segle XVIII, encara que s'han anat afegint amb els anys, i conviuen amb uns altres de principis del segle XX. Són una bonica mostra d'artesania i solen representar sants que protegeixen un carrer amb el seu nom o un gremi en concret. Alguns d'ells són realment antics!

Als voltants de la vila també podràs gaudir d'oliveres centenàries, camps d'ametlers i algunes fonts com la de Fontanelletes. I de fons sempre tens la bella Serra de Mariola per a inspirar-te noves sendes en les quals gaudir del paisatge i la biodiversitat.

El jaciment arqueològic de la Cova de Beneito és un altre enclavament, ja fora del nucli urbà de Muro de Alcoy, que val la pena visitar, potser com a part d'una ruta senderista de les moltes que pots gaudir al seu entorn, com les que condueixen a la monumental Penya del Frare o a la Font del Baladre. El paisatge en ambdues val la pena!

La gastronomia a Muro de Alcoy forma part de l'experiència de visitar-lo: l'arròs al forn i les bajoques farcides o uns pimentons farcits són els plats estrella que més curiositat desperten, i caldria afegir els seus saborosos blat picat, olles de músic, o un plat molt local, els Renyons de Masero, que encara que no porten renyons entre els seus ingredients, delecten als qui proven aquestes tomaques farcides d'un picat de julivert, all i oli d'oliva.

Per últim, hem de detindre'ns a parlar de les seues festes. Parlem, per exemple, dels Moros i Cristians de Muro de Alcoy, que se celebren al maig, el Corpus Christi que ompli els carrers de tradició, música i danses, la Fireta de Sant Antoni al gener, la seua Setmana Santa, la Fira Gastronòmica de productes típics i artesanals o els seus dinàmics carnestoltes
¡Muro de Alcoy és una destinació molt completa i ofereix coses que fer durant tot l'any! Acosta't a descobrir-ho.

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Albergs turístics
Hotels
Compres
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme

Inspira't

Et proposem un recorregut ple de bellesa per un dels nostres parcs naturals més emblemàtics. Prepara't per a descobrir una serra inoblidable!