Blogs en video

Descobreix tot el que Muro de Alcoy té per a oferir als qui es detenen a visitar-lo, una destinació per a repetir i amb una gran dosi d'història que contar!


Muro de Alcoy és perfecte per a ser visitat tot l'any i estem segurs que podràs traure-li a l'escapada molt de partit, ja sigues senderista o amant dels passejos per nuclis urbans. Et proposem un recorregut per la seua història, patrimoni i gastronomia amb el qual preparar una estada molt completa.

Què veure a Muro de Alcoy

A Muro de Alcoy pots començar el teu passeig per la plaça del Palau de la Senyoria i la seua Casa Palau, un bell edifici renaixentista. Per a continuar, tens un bon nombre de punts d'interés com l’Ermita de Sant Antoni, la de la Madre de Déu dels Desamparats o l’Església de Sant Joan Baptista. Un altre monument que val la pena veure és el Fumeral, que presideix la plaça i que en uns altres temps va ser la ximenera d'una fàbrica d’orujo

Els taulells devocionals són un altre punt d'interés a Muro de Alcoy, i podràs trobar-los simplement recorrent els seus carrers. El seu origen està en el segle XVIII, encara que s'han anat afegint amb els anys, i conviuen amb uns altres de principis del segle XX. Són una bonica mostra d'artesania i solen representar sants que protegeixen un carrer amb el seu nom o un gremi en concret. Alguns d'ells són realment antics!

Als voltants de la vila també podràs gaudir d'oliveres centenàries, camps d'ametlers i algunes fonts com la de Fontanelletes. I de fons sempre tens la bella Serra de Mariola per a inspirar-te noves sendes en les quals gaudir del paisatge i la biodiversitat.

El jaciment arqueològic de la Cova de Beneito és un altre enclavament, ja fora del nucli urbà de Muro de Alcoy, que val la pena visitar, potser com a part d'una ruta senderista de les moltes que pots gaudir al seu entorn, com les que condueixen a la monumental Penya del Frare o a la Font del Baladre. El paisatge en ambdues val la pena!

La gastronomia a Muro de Alcoy forma part de l'experiència de visitar-lo: l'arròs al forn i les bajoques farcides o uns pimentons farcits són els plats estrella que més curiositat desperten, i caldria afegir els seus saborosos blat picat, olles de músic, o un plat molt local, els Renyons de Masero, que encara que no porten renyons entre els seus ingredients, delecten als qui proven aquestes tomaques farcides d'un picat de julivert, all i oli d'oliva.

Per últim, hem de detindre'ns a parlar de les seues festes. Parlem, per exemple, dels Moros i Cristians de Muro de Alcoy, que se celebren al maig, el Corpus Christi que ompli els carrers de tradició, música i danses, la Fireta de Sant Antoni al gener, la seua Setmana Santa, la Fira Gastronòmica de productes típics i artesanals o els seus dinàmics carnestoltes
¡Muro de Alcoy és una destinació molt completa i ofereix coses que fer durant tot l'any! Acosta't a descobrir-ho.

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Compres
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme

Inspira't

El Parc Natural del Carrascar de la Font Roja i el Parc Natural de la Serra de Mariola són dos llocs perfectes per a desenvolupar una activitat centrada en la cerca i observació d'aus: el birdwatching.
La geocerca (geocaching en anglés) és un esport per a inquiets i curiosos, exploradors i somiadors. La “cerca del tresor” és real i es pot practicar en diversos municipis de la Comunitat Valenciana