Blogs en video


Novelda és un d'eixos llocs que sorprén i enamora a cada pas. Els seus carrers tenen un encant especial i la seua gent es caracteritza per la seua amabilitat. Situat a l'interior d'Alacant, aquest municipi compta amb una interessant història i una rica cultura. La descobrirem!

Al llarg dels anys, Novelda s'ha convertit en la ciutat del safrà. El comerç d'aquesta espècia ha marcat la seua història i la seua economia juntament amb una altra indústria, la del marbre. Al llarg de l'any se succeeixen a Novelda diferents fires nacionals i internacionals dedicades a aquest material. Així mateix, el raïm de taula és una de les joies de Novelda, que compta amb Denominació d'Origen Protegida del Vinalopó i és una de les més triades per a la Nit de Cap d'Any. 

Què fer a Novelda

Vos proposem que comenceu el vostre recorregut per aquest municipi del Vinalopó Mitjà visitant el Santuari de Santa Maria Magdalena, una construcció modernista d'imponent bellesa i grandària. Prop d'allí podreu contemplar el castell de la Mola, d'origen islàmic i declarat Bé d'Interés Cultural, així com el Centre Cultural Gómez de Tortosa, un edifici que va servir de casa particular durant anys i que mostra l'esplendor del modernisme a la ciutat. A més, aquest centre forma part de la ruta per la Novelda de Jorge Juan, un recorregut que mostra els llocs que van marcar la vida d'aquest il·lustre novelder.

Després de passejar pel barri antic de Novelda i visitar la Parròquia arxiprestal de Sant Pere Apòstol, el Museu històric artístic de Novelda o el Parc de l'oest, vos proposem que descobriu la part més desconeguda de la localitat. Les seues rutes senderistes per la serra del Cid o el castell de la Mola són una opció perfecta per a gaudir de la naturalesa i de la cultura alacantina. 

Abans de finalitzar aquest meravellós viatge, deixa't portar pel sabor de la seua terra i descobreix l’enoturisme de la província d’Alacant. A que sona molt bé?

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Compres
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Esdeveniments
Espais naturals
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Transports

Inspira't

Per Nadal els carrers i les cases es vesteixen de llums i flors, i a la Comunitat Valenciana anem més enllà posant sabor valencià a les receptes nadalenques i celebrant aquestes festes amb esdeveniments molt curiosos.
Les condicions climatològiques excepcionals de la Comunitat Valenciana fan que siga un lloc idealper al cultiu de gran varietat de fruites i verdures.
Alguna vegada t'has preguntat d'on ve la tradició del raïm de la sort per a acomiadar l'any? Sabies que la majoria del raïm de la sort que mengem a Espanya prové de la Vall del Vinalopó, a la província d'Alacant? T’expliquem l'origen d'aquesta curiosa tradició, única a Espanya.
Va ser un dels homes més avançats del seu temps. Viatgem al passat, concretament fins al segle XVIII, per a conéixer els llocs que van marcar la vida d'aquest il·lustre alacantí: Jordi Joan. Originari de Novelda, va resultar ser un brillant oficial de l'Armada i un magnífic científic de la il·lustració espanyola.

Propostes de viatge