Multimèdia Gallery 

Webcams 

Blogs en video

  • Elda, Petrer, Novelda, Aspe, Monòver/Monóvar, Monforte del Cid, El Pinós/Pinoso, Fondó de les Neus, el /Hondón de las Nieves, La Romana, Algueña, Hondón de los Frailes
Et proposem recórrer una xicoteta comarca amb grans sorpreses històriques i naturals. Pren-ne nota i ves preparant la teua ruta!

 

El Vinalopó Mitjà, a la província d’Alacant, és una gran destinació per als qui estiguen buscant municipis amb rutes culturals i espais naturals genials, i inclús destinacions enoturístiques! Gaudiràs d'escapades molt completes i segur que t'emportaràs grans records. Et contem alguns dels plans que no pots perdre't, encara que descobriràs que hi ha molt més que veure!

Què fer al Vinalopó Mitjà: història i patrimoni

Comencem la nostra escapada a Algueña, on descobrirem la seua bonica artesania de l'espart i la randa de boixets, i continuem a Aspe. Allí podrem veure el centre històric d'origen medieval i ens detindrem especialment a admirar safaretjos, aqüeductes i molins. A Elda anota el castell del segle XII, La Torreta o el seu interessant jaciment arqueològic El Monastil. Sense oblidar el seu Museu del Calçat!

Continuem la nostra llista de llocs històrics i amb riquesa patrimonial del Vinalopó Mitjà amb Monforte del Cid, una localitat en la qual visitar un interessant Museu Iber Romà i on gaudir de dos nuclis històrics tradicionals, el del propi municipi i el de la pedania d’Orito. A Monòver, una destinació literària, no et pots perdre la Casa Museu Azorín, i a Novelda t'encantarà descobrir el magnífic Castell de la Mola i el modernista Santuari de Maria Magdalena.  

Les Cases Cova a Petrer i el seu museu dedicat a l'arqueologia i l'etnologia, juntament amb el castell, fan que la teua parada en aquesta localitat siga obligatòria. I acabem la nostra eixida cultural pel Vinalopó Mitjà a El Pinós, coneixent la seua Església de Sant Pere Apòstol o el seu curiós edifici de “El Pouet”, i a La Romana, on t'esperen carrers tranquils i un preciós safareig públic. I això és només una xicoteta bestreta!

Què fer al Vinalopó Mitjà: naturalesa i paisatges

Els amants del senderisme i el turisme actiu trobaran un munt de camins i sendes que recórrer al Vinalopó Mitjà, en molts d'ells esperen paisatges únics i fins i tot grans descobriments!

Al Fondó de les Neus gaudiràs anant a la recerca de les “barraques” o refugis de pastor construïts amb la tècnica de la pedra en sec, i a Fondó dels Frares podràs seguir els passos d'un bandoler en una ruta que et porta a conéixer el paisatge que envolta el municipi.

No et pots perdre El Cabeço de la Sal al Pinós, un aflorament salí natural que crea un paisatge fantàstic, o el Paratge Natural Municipal de Los Algezares a Aspe, on l'arquitectura i la geologia creen imatges que t'encantarà fotografiar.

Seguim en el nostre recorregut natural pel Vinalopó Mig arribant a les Salinetes de Novelda, també dites “Clots de la Sal”, un autèntic balneari a l'aire lliure on banyar-te en aigua salada i temperada. I finalment, encara que sabem que ens deixem molt per veure en el nostre viatge pel Vinalopó Mitjà, vos recomanem visitar les Coves dels Calderons, a La Romana, en una excursió sense tot just dificultat. I recorda provar el deliciós raïm embossat amb Denominació d’Origen Protegida!