Palmerar d'Orihuela

Main image
El Palmerar d'Orihuela és un espai privilegiat per a connectar amb la naturalesa i amb gran varietat de flora i fauna

Naturalesa i vida es fonen en un per a formar un d'eixos paratges bells de la Comunitat Valenciana: el Palmerar d'Orihuela. Reconegut a nivell europeu per ser el segon més gran del continent, està declarat Bé d'Interés Cultural.

El Palmerar compta amb un sistema de regadiu intensiu d'origen islàmic, amb les palmeres datileres situades als costats del llit de reg. Un lloc privilegiat per a endinsar-s'hi i recórrer els seus camins, on el paisatge es tiny en una varietat de tons verds.

Quina vegetació podem trobar, a part de les palmeres? Una gran varietat d'espècies silvestres protegides, com són Sideritis glauca, la Centaurera saxiola, Withania frutescens i Periploca laevigata. A més, també trobarem una planta enfiladissa com és la Lonicera biflora, que posseeix unes flors meravelloses.

Com tot entorn natural, també existeix una fauna que habita en el lloc. Les espècies que podem trobar-nos en el Palmerar són variades, com, per exemple, merles, gafarrons, fartet (peix en perill d'extinció), xiulet real, eriçó, esquirol i molts altres més.

Als peus de la Serra d'Orihuela i amb forma de mitja lluna, es troba aquest oasi d'Orihuela que espera la teua visita.

Més informació

TIPUS

Paratges

Parcs

Jardins