Galeria Multimèdia

El Castell i les Muralles d'Orihuela ens conten la història de la ciutat en la seua època andalusina, i gràcies a aquestes restes descobrim coses noves del municipi alacantí.

A la part alta de la Muntanya de Sant Miquel Orihuela, Castell-Alcassaba de la ciutat, una fortalesa d'origen medieval que ens conta molt sobre la història d'aquest municipi de la Vega Baixa.

El castell és una obra d'origen precalifal que va perdurar en el temps, amb diverses modificacions, fins a la Guerra de Successió, i va ser finalment destruït en 1709. El que ha arribat fins als nostres dies es classifica com a Ruïnes Històriques. No obstant això, el castell és un Bé d'Interés Cultural i hi podem diferenciar diverses zones.

La zona alta l'ocupa l'alcassaba, seu del poder polític i militar, i per davall d'ella una sèrie de torres limiten l'albacar. Aquest recinte tenia funcions ramaderes i defensives. Altres torres es col·loquen al voltant del seminari i, a més, una sèrie de murs i torrasses enllacen l'alcassaba amb les muralles de la ciutat.

Les muralles d'Orihuela s'estenen des de la Muntanya Sant Miquel al riu Segura i englobaven el nucli originari de la ciutat. Actualment només se'n conserven alguns trams inconnexos; per exemple, dues torres al final del Carrer Torreta, la Torre de Embergoñes, el tram del Museu de la Muralla i diverses torres escampades per la muntanya.

Hui dia, del castell i les muralles queden algunes restes que podem visitar, però la major part de l'edificació va ser destruïda en guerres i conflictes. Així i tot, la fama de ser "un dels castells més forts i bells", segons el Canceller Ayala, la precedeix.

Més informació
Horari

Recinto abierto