Penàguila
Penàguila
Penàguila
alicante

Blogs en video

Gaudeix de la naturalesa en estat pur i desconnecta de la rutina mentre t'endinses en Penàguila, una destinació amb molta història. ​​​​​​​


Penàguila, a la comarca de L'Alcoià, és una encantadora localitat on la naturalesa és la principal protagonista. La pau, la tranquil·litat i una deliciosa gastronomia són les claus per a gaudir al màxim d'este destí d'interior. 


Què veure a Penàguila

Si vols gaudir del turisme rural, de la muntanya i de la història de Penàguila, només hauràs de perdre't per este meravellós enclavament envoltat d'oliveres i ametlers. Per a començar el recorregut, podràs endinsar-te en el seu centre històric i conéixer part de la història d'este municipi. Preparat per a viatjar en el temps?

La vila de Penàguila va ser construïda a la fi del segle XIII i principis del XIV. Per això, el casc medieval té forma rectangular, ja que tenia una funcionalitat militar. Així, tot el seu perímetre estava emmurallat i, hui dia, es poden veure algunes restes d'estes muralles. 

Seguint amb este viatge al passat, podem visitar el Jardín Santos, Jardí Sants, un racó màgic per a desconnectar i oblidar-te del temps. Este jardí està envoltat de grans arbres i se situa en plena naturalesa. A més, compta amb un pavelló d'esbargiment. Este edifici neoclàssic té un gran estany, un bosc per on descobrir diferents estàtues, un mirador i un laberint vegetal format per grans tanques.

Un altre dels edificis que val la pena visitar és l'Església Parroquial de l'Assumpció de la Nostra Senyora. L'església originària es va construir en el segle XIV i es va reformar posteriorment. La seua façana és barroca i, si vols contemplar una capella neoclàssica, no pots perdre't la de la Verge dels Dolors. Et sorprendrà!

Per a acabar de conéixer la història de Penàguila et proposem eixir del nucli urbà per a visitar les restes del seu castell o de la Torre Sena. Dos passejos amb història!

Després de recórrer la part històrica de Penàguila és moment de gaudir de la naturalesa. I si vols teletransportarte a ecosistemes de països remots, a Penàguila trobaràs una zona de safari, en ple cor de la Serra d'Aitana. Elefants, flames, girafes, lleons… Tot el que pugues imaginar!

Si t'agraden les emocions fortes, no pots perdre't el barranc del Salt de Penàguila, un bonic barranc amb dues parts, una primera més tancada i una segona amb una gran paret vertical de 70 metres. Vols posar a prova la teua adrenalina?

Practica senderisme, recorre tots els llocs que envolten Penàguila i no t'oblides de guardar un buit per a assaborir la seua deliciosa gastronomia. L'interior de la Comunitat Valenciana t'enamorarà.

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Hotels
Compres
Monuments
Parcs d'oci

Propostes de viatge