Blogs en video

Descobreix a la Marina Baixa el municipi de Polop i converteix-lo en la teua pròxima destinació a la recerca d'història, naturalesa i patrimoni.


Polop, a Alacant, és una destinació perfecta per a una escapada molt completa. Des del xicotet pujol o turó sobre el qual s'enclava, la seua silueta es converteix en una autèntica delícia coronada pel seu castell. Descobreix tot el que pots veure i fer a Polop!

Què veure a Polop

Polop envolta el seu castell del segle XII, amb el qual s'ha anat assortint de materials per a alçar altres edificis i monuments. La major part del recorregut de la seua muralla segueix en peus i pots visitar-lo i reconéixer el seu aljub o alguna de les seues torres. En l'actualitat té un aspecte realment curiós, ja que ha sigut utilitzat durant molt de temps com a cementeri. 

Després de la visita al castell, et recomanem continuar recorrent el seu nucli urbà fins a arribar a la Plaça dels Xorros, on hi ha 221 punts de proveïment d'aigua transparent que arriba des de les fonts del Terrer i el Garrofer. Es tracta d'una plaça per als vianants que serà un lloc perfecte per a descansar en el recorregut per Polop i refrescar-se. Al costat d'ella, els aficionats de les rutes literàries poden visitar la Casa Museu de Gabriel Miró, on l'edifici és tan interessant com la col·lecció que conté, ja que es tracta d'una vila de gran valor arquitectònic.

Quant a les opcions de turisme actiu, Polop alberga una bona col·lecció de paisatges i sendes de gran bellesa, com la Muntanya del Ponoig, que compta amb una via ferrata que encisarà els amants d’aquesta pràctica que compten amb prou experiència. Aquesta gran roca també amaga senderes per als qui gaudisquen de la muntanya caminant i que se sumaran a tots els que trobaràs al barranc de Gulabdar.

Quant a la seua gastronomia, no has d’anar-te’n Polop sense tastar el seu guisat de pilotes de dacsa o la seua olleta de blat, receptes saboroses que mesclen hortalisses amb llegums i que són autèntiques delícies reconstituents. Anota aquesta destinació en la teua agenda viatgera!

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Compres
Esdeveniments
Experiències
Festes
Monuments
Museus

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions