Galeria Multimèdia

Polop dedica un espai realment interessant al seu volgut Gabriel Miró, qui va saber plasmar els seus paisatges amb mestratge en les seues obres literàries.
Més informació

La Casa Museu Gabriel Miró a Polop és la resposta natural al vincle estret establit entre l'autor i aquesta localitat. L'ajuntament ha situat, en una vila de gran valor arquitectònic coneguda com "Casa dels Xorros" o "Vila Pepita", un espai cultural dedicat a l'autor de "Años y leguas". Aquest museu a Polop, a més, ens mostra com era la vida al municipi fa unes dècades.

Per als amants de la literatura i de l'obra de l'alacantí, la Casa Museu Gabriel Miró és una oportunitat única d'aprendre sobre la seua biografia i la manera en què el paisatge i els carrers de Polop li van influir.

Polop, a més, compta amb una bona llista d'atractius per a completar una visita inoblidable, com algunes de les vies ferrates que amaga al paratge del Ponoig, o les sendes al costat del barranc del Salt.

L'estampa de Polop, amb les seues cases enfilades a un pujol, és realment bonica. I per a gaudir-ho bé és necessari recórrer els seus carrers fins a pujar al Castell-Hort de Creus. Aquesta fortalesa del segle XII és un bon lloc on fer un passeig i gaudir de les vistes.

Per a refrescar-se després del passeig, res com dirigir-se a la Plaça dels Xorros, on els seus 221 dolls que recullen les aigües de diverses fonts naturals oferiran un moment de descans i recuperació als visitants. La plaça és una zona per als vianants, per tant un lloc de passeig on poder veure la vida de Polop en actiu. No perdes, a més, l'oportunitat de provar un dels seus plats més típics, les pilotes de dacsa. Aprofita aquesta visita a la Casa Museu Gabriel Miró per a conéixer aquesta localitat tan interessant!