Sax
Sax
Sax
Sax
Sax
Sax
Sax
sax

Blogs en video


Si recorres la Comunitat Valenciana, serà inevitable que t'enamores de cadascun dels seus paisatges, dels seus costums i de les seues cultures. De la seua manera de fer les coses, de la il·lusió amb la qual et rep i de la proximitat de la seua gent. Visitar els pobles del seu interior t'endinsarà en una mar d'experiències i de sensacions. Volem que les visques i que les sentes. Per això, hui viatgem fins a un d'eixos pobles que estan tan plens de vida com d'història. Benvinguts a Sax!

Què fer a Sax

L'encantador poble de Sax s'articula al voltant del seu castell, una imponent fortalesa que formava part de la línia defensiva que es va establir a l'Alt Vinalopó des de l'època musulmana. Aquest emblemàtic castell compta amb dues grans torres cúbiques unides entre si per una muralla amb merlets. Si vos endinseu en el seu interior, trobareu una sorprenent i preciosa escala d'arcs ogivals.

Per la seua part, l'ermita de Sant Blas és una altra de les visites obligades de  Sax. Situada en la mateixa plaça de Sant Blas, aquesta ermita, anomenada “de la reconquesta”, alberga la imatge del patró dels saixencs, en honor al qual celebren les seues conegudes festes de Moros i Cristians a principis del mes de febrer.

Després de visitar l'ermita, estaràs al centre històric de la població. Et recomanem que passeges tranquil·lament pels seus carrers estrets que donen voltes a la població, adaptant-se a la fisonomia de la muntanya, una clara mostra de l'urbanisme àrab.

Per a acabar aquesta experiència en gran, et convidem que assaborisques la gastronomia local de Sax. Gaspatxos saixencs, arròs i conill, pelotas de relleno, relleno de ayuno, trigo picado, gachamiga batida, borreta de bacalao, arròs caldós… Tot un viatge gastronòmic! 

Troba

Nom
Tipus
Hotels
Compres
Esdeveniments
Festes
Monuments
Rutes
Zones d'interior

Propostes de viatge

Publicacions