Galeria Multimèdia

Coneix el passat històric de Sax a través del seu castell a la part alta de la muntanya. Un lloc on contemplar unes meravelloses vistes de l'Alt Vinalopó.

A la part alta de la localitat de Sax trobem el Castell roquer. Un immens bastió a 500 metres sobre el nivell de la mar des d'on es pot gaudir d'unes meravelloses vistes de l'Alt Vinalopó. Aquest castell té una gran força visual per la seua incidència en el paisatge i perquè la seua silueta destaca des de la llunyania.

Quant al seu estil arquitectònic, el Castell de Sax presenta una planta allargada on es poden diferenciar dues àrees: al nord trobem una torre quadrada de tapial i d'una sola planta de l'època almohade; i al sud-oest està la gran torre de l'Homenatge, construïda a principis del segle XIV. En l'última restauració del castell, realitzada entre 1998 i 1999, es va reconstruir part de la porta d'accés.

El Castell de Sax és un gran llegat del passat de la localitat que es pot visitar per a conéixer tot el patrimoni que amaguen els seus vestigis.

Si visites la localitat de Sax, et sorprendrà el gran patrimoni cultural i històric que brinden els seus carrers. Un lloc on recórrer el seu barri antic és reviure el seu passat a través de les restes de les cultures que van passar per aquesta destinació de l'Alt Vinalopó. Ermites, museus, esglésies... una infinitat d'espais que visitar per a deixar-te sorprendre per la seua història.

A més, ofereix una gran quantitat d'activitats esportives, com rutes senderistes perquè pugues descobrir els paratges que envolten Sax.

I no podem oblidar la gastronomia d'aquest municipi, sobretot, de l'exquisida rebosteria, com els rollicos d'aiguardent, els mostachones o els famosos suspiros.

Conéixer Sax és gaudir de la seua història, cultura i de la seua gastronomia.