Galeria Multimèdia

En un dia clar, des d'aquesta torre de vigilància pots albirar fins al Delta de l'Ebre. Caminem per la Serra d'Irta a la recerca d'aquesta construcció tan ben situada?

La Torre Ebri a Alcalá de Xivert-Alcossebre va formar part del sistema de torres de vigilància que completaven al castell de segle XVI i que servien per a poder detectar atacs barbarescos contra la vila. Al seu interior encara es distingeixen les diferents estances en les quals estava organitzada.

Aquesta torre té una forma circular, mesura una poc més de 8 metres d'altura, i està situada a la cresta de la Serra d'Irta, des d'on ofereix al visitant unes vistes privilegiades sobre el Castell de Peníscola.

Anar de ruta a la Torre Ebri, combinant l'amor per la naturalesa i les sendes, pot complementar-se perfectament amb un aprenentatge històric i cultural que ens parle de com vivien els antics habitants d'Alcalà de Xivert-Alcossebre a Castelló.

Visitar el Castell Templer i l'ermita, tots dos en elevades altures, farà que la visita a la part monumental d'Alcalà de Xivert-Alcossebre situada a la preciosa Sierra d'Irta siga molt més completa. Es tracta d'un paratge amb milers de senderes per recórrer per a acabar en alguna de les seues cales i platges tranquil·les i plenes de vida marina.

Una vegada visitada la part més muntanyenca d'aquesta localitat, et recomanem passar per la seua agradable zona costanera, Alcossebre, amb multitud de serveis, o acostar-te al nucli urbà d'Alcalá de Xivert, una cosa més retirada cap a l'interior, per a pujar al seu increïble campanar. Ah, i reserva una mica de temps per a descobrir la seua deliciosa tomata de penjar o provar algun dels seus arrossos o l'olla amb pilota. No t'ho perdes!