L'Ermita de Santa Llúcia i Sant Benet

Main image

Multimèdia Gallery 

En la Muntanya de Sant Benet es troba una xicoteta ermita que ofereix, des del seu mirador, una de les millors vistes de tota la província de Castelló.

L'Ermita de Santa Llúcia i Sant Benet es troba a la Serra d'Irta a 312 metres d'altura i va ser construïda a la fi del segle XVII. La seua arquitectura segueix els patrons de l'estil barroc valencià. A més, l'ermita té adossat un edifici que antigament era un hostal amb habitacions per als pelegrins, estables per a les cavalleries i dos pous en la plaça.

Pujar a l'Ermita de Santa Llúcia i Sant Benet té una grata recompensa, gaudir d'unes increïbles vistes des del seu mirador. Un lloc des d'on contemplar les illes Columbretes i des d'on sentiràs el Baix Maestrat i la Plana Alta sota els teus peus.

Hui dia es continuen venerant els seus sants amb una romeria, missa i processó els dies 11 de juny en honor a Sant Benet i el 13 de desembre en honor a Santa Llúcia.

A més, l'Ermita compta amb un Centre d'Interpretació Etnològic, on es pot contemplar el jaciment arqueològic de Santa Llúcia i on s'exposen reproduccions de les troballes recuperades durant les excavacions. Hi podem trobar peces de ceràmica, orfebreria i de les construccions de les diferents èpoques.