Altura Castelló: Descobreix Què Veure

Altura

Main image

La vila d’Altura s'assenta sobre els últims contraforts del Sistema Ibèric, a la muntanya prelitoral valenciana. El seu terme municipal, integrat de ple en la Serra Calderona, compta amb 130 quilòmetres quadrats de superfície, caracteritzats per una complicada orografia que s'eleva des dels 350 metres sobre el nivell de la mar en les proximitats del nucli urbà fins als 1.015 metres en la cúspide de Montmajor. Des de la vall del Palància fins als confins de la serra Calderona, existeixen innombrables fonts, paratges, monuments arquitectònics i interessants edificacions pròpies de l'arquitectura rural tradicional.

Què fer en Altura

Si ens endinsem en Altura, podem trobar alguns edificis i monuments que tenen una gran història i una gran rellevància cultural. És moment de prendre nota per a no deixar-te res en la teua pròxima visita.

A l'entorn del terme d'Altura trobaràs diversos ponts i aqüeductes històrics que permeten superar les dificultats de la seua orografia. Una forma idònia de descobrir aquestes construccions és a través de les rutes senderistes que hi ha al voltant d'aquest acollidor poble. Rutes que, a més, et portaran a endinsar-te en la naturalesa i els paisatges que l'envolten. Sens dubte, una de les més emblemàtiques que passa per Altura és la Via Verda Ojos Negros

Una vegada en el poble podem trobar diferents edificis com El Batán, una edificació monàstica d'origen medieval. Es va construir perquè els monjos cartoixans pogueren fabricar draps i, posteriorment, elaboraren el paper. Hui dia, aquest edifici està en ruïnes, però pots contemplar tota la seua arquitectura i fer un xicotet viatge a l'època medieval.  

L’Esgléisia Primitiva és un altre dels edificis que no pots perdre't. Es troba en el barri antic i la seua construcció pertany a l'estil gòtic valencià. Aquesta església ha sigut restaurada i, a més, està habilitada per a acollir diferents exposicions. Una forma diferent de contemplar l'art mentre gaudeixes d'un edifici històric. 

Encara que és l’Església Sant Miquel Arcángel la que té un gran valor patrimonial i artístic. Aquest edifici neoclàssic alberga en el seu interior un retaule del segle XV procedent de la Cartoixa Vall de Crist. I, també, compta amb una imatge de la Verge de Gràcia del segle XIV.  

En aquesta ruta per Altura hem de fer una parada obligatòria en la Cartoixa de Vall de Crist. Un lloc ple d'art, història i patrimoni. Aquest edifici és un antic monestir de l'Orde Cartoixà de Sant Bruno. Amb el pas del temps, aquesta cartoixa es va convertir en punt de trobada molt important a nivell econòmic, cultural, religiós i polític. La Cartoixa de Vall de Crist està declarada Monument Històric Artístic i només has de perdre't en el seu interior per a descobrir autèntiques joies arquitectòniques

Una altra de les parades imprescindibles en Altura és el Santuari de la Cova Santa, un lloc de culte i pelegrinatge des de fa centenars d'anys. Conta la llegenda que ací es va trobar la imatge de la Verge a la qual se li atribueixen una gran llista d'accions miraculoses. Aquesta cova és un lloc per a visitar i per a contemplar la gran flora que envolta aquest lloc. A més, ací es fan contínues romeries des dels pobles de l'Alt Palància.

Aquestes són només algunes de les coses que pots fer a Altura, però hi ha encara moltes més. Vols descobrir-les? Només has de visitar l'interior de Castelló i gaudir d'aquest entorn privilegiat.  

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Campings
Compres
Empreses de servicis complementaris
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Oficines de Turisme
Zones d'interior

Inspira't

image
Endinsa't en una ruta per a viatjar per diversos segles de la nostra història i visita els monuments més singulars de la Ruta del Grial fins a arribar a la desitjada relíquia.
image
Endinsa't en la Ruta del Grial per la Comunitat Valenciana i viatja des de l'Alto Palancia fins a la ciutat de València. Recorreràs llegendes, paisatges, poblacions pintoresques i camins plens d'història. Estàs convidat a seguir les petjades dels pelegrins que buscaven la relíquia més important del cristianisme!
image
El ritme de vida actual pot provocar pics d'estrés i ansietat. Per això, és necessari escapar de la rutina i trobar moments de relaxació de tant en tant. Estàs buscant experiències mindful? En la Comunitat Valenciana pots trobar-les.
image
Si t'agrada estar en contacte amb la naturalesa, eres amant del turisme actiu o simplement t'agrada gaudir de la pau i tranquil·litat, l'interior de la província de Castelló et sorprendrà amb un munt d’atractius.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions