Galeria Multimèdia

Als peus del Penyagolosa, aquest paratge natural és un lloc perfecte per a gaudir de la naturalesa en la teua estada a Atzeneta del Maestrat. Descobreix-lo!

El Paratge Natural Municipal El Castell a Atzeneta del Maestrat és un enclavament ple de vida que reuneix diversos paisatges, tots ells de gran valor. Es tracta d'una àrea forestal que està situada al costat del castell, on es creen zones d'abrupta bellesa malgrat l'escassa altitud, perfectes per a fer fotografies inoblidables envoltats de vegetació típicament mediterrània amb extensions de romer i llentiscle. I potser tingues sort i pugues observar més d'una espècie animal al seu hàbitat! En aquesta zona viuen genetes i gats salvatges.

Els vessants dels barrancs de la Vall i Torrosselles emmarquen aquesta àrea tan recomanable si planeges què veure a Atzeneta del Maestrat, i pots gaudir-la just després de visitar El Castell o de visitar les ermites erigides als voltants, protagonistes de festives romeries.

Aquest paratge ha comptat amb presència humana des de fa molts segles. En són bona prova els jaciments que s'hi poden trobar. Al de l'Ermita de Sant Joan, que data de l'Edat del Bronze, trobem restes d'un poblat iber i d'un posterior assentament medieval.

El Paratge Natural Municipal El Castell és un lloc perfecte per a recórrer sendes, detindre's a observar esparvers o caros, o buscar espècies amfíbies en alguns dels gorgs que es mantenen tot l'any. I des de dalt podràs gaudir d'unes vistes envejables. Descobreix-ho i no t'oblides recórrer-ho en la teua pròxima visita a Atzeneta del Maestrat!

Més informació
TIPUS

Paratges