Atzeneta del Maestrat

Atzeneta del Maestrat

Main image
Situat a l'interior de Castelló, aquest municipi és ric en jaciments arqueològics de l'edat de Bronze i de l'assentament dels berbers de la tribu dels Zanata (d'ací el seu topònim). No et perdes la presó o la muralla medieval i espais naturals com el parc natural ‘El Castell’.
Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Experiències
Festes
Oficines de Turisme
Rutes

Inspira't

image
Atzeneta del Maestrat és un poble de l'interior de la província de Castelló situat en un pla on el riu Montlleó desemboca en la rambla de la Viuda. És una població d'origen àrab, com quasi totes les del Maestrat, amb un tipus d'urbanització pròpia que ha donat origen a una dita popular que la descriu: “Atzeneta, llarga i estreta”.
image
Sabies que la província de Castelló té també una ruta de peregrinació pròpia, com el famós camí de sant Jaume? De fet, es tracta d'un conjunt de rutes que tenen una destinació comuna: el santuari dedicat a Sant Joan Baptista, situat als peus de l'impressionant cim del Penyagolosa. Per això, aquestes rutes es descriuen amb el nom de Camins del Penyagolosa. Aquests camins aspiren a ser reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO i volem que tu també els conegues.
image
El relleu muntanyós predomina a la comarca de l'Alcalatén, presidida per l'imponent massís de Penyagolosa, el cim més alt de la província i el segon de la Comunitat Valenciana. En aquest ampli territori rural abunden els cultius de secà, cellers, bells paisatges i localitats carregades d'història.

Notícies

Propostes de viatge