Blogs en video

En una vall poblada de carrasques, ametlers i oliveres, Atzeneta del Maestrat atresora vestigis de civilitzacions antigues i l'encant dels pobles de l'interior de Castelló. Converteix-lo en destinació de la teua pròxima escapada!


Atzeneta del Maestrat porta molts segles sent la llar de diferents civilitzacions. Anima't a recórrer els seus passos i submergeix-te en la tranquil·litat i hospitalitat d'aquest encantador poble de l'Alcalatén. 

Què veure a Atzeneta del Maestrat

Atzeneta del Maestrat a Castelló atresora una de les troballes més rellevants al nostre territori, la Cova de Pere Tomàs, un abric al paratge del Barranc del Gorg que, a més de donar recer a pastors durant segles, ha sigut llenç de pobladors de l'Edat de Bronze, que van deixar a les seues parets un petròglif, una figura en forma de creu que s'ha conservat malgrat el temps transcorregut.

La Cova dels Aragonesos és un altre punt d'interés al qual pots acostar-te en una bonica ruta de senderisme, travessant un paisatge de gran valor, tant com el del Paratge Natural Municipal El Castell, on veure de prop la fortificació i ermita, escenari de dues romeries anuals. No molt lluny d'allí podràs visitar un poblat iber les restes del qual són conegudes com l'Ermita de Sant Joan.

Atzeneta del Maestrat també compta amb un barri antic ple de racons que val la pena veure i fotografiar, especialment als carrers que constitueixen la Vila Closa, el primer assentament poblacional delimitat pels barrancs de Verdunc, de la Font i per la rambla d’Atzeneta. Ací podràs trobar la Torre de la Presó, l'edifici de l'ajuntament que va ser un antic palau, o veure les restes de l'antic llenç de les muralles. Et recomanem no perdre't la plaça de la Divina Pastora i les peculiars escales que baixen al barranc

En la llista de coses a fer a Atzeneta del Maestrat no pot quedar fora una degustació de la seua gastronomia, especialment si la visites en època nadalenca, ja que la seua tradició en el cultiu d'ametles els ha convertit en experts en torrons i massapans i saben cuinar el corder amb autèntic mestratge. No et perdes aquesta destinació tan rica en plans i vivències!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Compres
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Oficines de Turisme
Rutes

Propostes de viatge