Benassal
Benassal
Benassal
Benassal
Benassal
Benassal
Benassal
Benassal
Benassal
Benassal
Benassal
Benassal
Benassal
Benassal
Benassal
Benassal
benassal

Blogs en video

Una estada a Benassal és una experiència tan completa que sempre necessitaràs tornar per les seues aigües, els seus paisatges, els seus plats o per viure les seues festes com un més. Mai en tindràs suficient!


Benassal, a Castelló, és una destinació repleta de possibilitats, capaç de satisfer als qui busquen relax i benestar i també als qui estimen les senderes. Per no oblidar que menjar a Benassal és una experiència garantida per receptes ancestrals, cuinades sense pressa i amb productes de la terra.

Què fer a Benassal

L’aigua de Benassal és la gran estrela d'aquest municipi de L’Alt Maestrat, pel seu alt valor terapèutic derivat del seu contacte, durant segles, amb la terra, la qual cosa l'enriqueix i la converteix en un reclam per dret propi. Però a Benassal a més de gaudir de la hidroterapia pots triar entre un bon nombre d'activitats: hi ha encara més a veure en la localitat i en el seu entorn.

Es tracta d'una localitat que té els seus orígens en el s. XIII i que ha sabut conservar el seu patrimoni arquitectònic i cultural, preservant tradicions populars i sacres que donen vida al seu calendari i animen a participar al visitant. Per a començar, un recorregut pels seus carrers ens ajudarà a familiaritzarn-os amb la ciutat antiga. Podrem acostar-nos al forn medieval, descobrir la Torre del Bulc,  endinsar-nos en el safareig o reconéixer les restes de la muralla i identificar les seues torres. 

Ens detindrem de manera obligada en l’Edifici de la Mola, el qual hui alberga el Museu Arqueològic de l’Alt Maestrat, al costat del qual podrem visitar la Fundació Carles Salvador. El Museu recull restes fins i tot prehistòriques que ens donen una idea de tot el que ha passat pels carrers i els voltants de Benassal. L’Església de l’Assumpció encara conserva la seua portada barroca a més d'una important col·lecció d'orfebreria.

Per als amants del senderisme, les rutes que pot oferir Benassal estan sempre connectades amb la història: es pot anar de Benassal a Culla pel Canto, una antiga escola que s'ha erigit en símbol de la llibertat i la cultura. Una altra opció és visitar el Rivet de Benassal, una microreserva al costat del bosc mediterrani de roure i carrasca o el Castell de Corbó, que es troba en una talaia amb vista molt atractives i inclou alguna llegenda sobre un tresor.

Molt prop d'aquest paratge és visita obligada la Font d’en Segures, d'on brollen les famoses aigües i la característica arquitectura de les quals ens convida a fer-nos una fotografia (fer-ho abans o després de provar les seues aigües mineralitzades ho deixem a la teua elecció).

Però les bondats de Benassal no acaben ací i ens queda un patrimoni del qual parlar, el de les seues festes. La festivitat de Sant Cristòfol és una romeria les celebracions de la qual arranquen fins i tot abans del dilluns de Pentecosta, i en la qual es reparteixen “les primes”, unes coques decorades típiques de Benassal.

Sant Antoni Abat també rep homenatge cada any, amb la tradicional benedicció d'animals, balls tradicionals, “coquetes” o “rotllo” per a repartir i “barreja” per a beure. I els antics oficis i maneres de viure són recordats en la Festa de la Tea, on es reviu el retorn dels comerciants de manufactures tèxtils a Benassal des de València, on venien les seues mercaderies per a tornar carregats amb la tea que il·luminaria els seus carrers durant tot l'any. No voldràs perdre-t'ho, veritat?​​​​​​​

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Cases rurals
Hotels
Compres
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme

Inspira't

Perdre's pels pobles de Castelló sempre és una gran idea. Fer-ho a la tardor i a l'hivern pot ser una experiència inoblidable. Descobreix tots els seus racons i tria quins pobles seran l'escenari de la teua pròxima aventura.

Propostes de viatge

Publicacions