Galeria Multimèdia

Acosta't al Paratge Natural "El Rivet" de Benassal i descobriràs un entorn de gran bellesa, perfecte per a fer rutes.

El Paratge Natural "El Rivet" se sitúa al terme municipal de Benassal, a la província de Castelló, i s'estén al llarg de 16 hectàrees. A uns 3 quilòmetres del nucli urbà del municipi, aquest paratge és un bosc mediterrani poblat de roures valencians, carrasques i una gran varietat de bosc baix. Ha sigut un paisatge modelat per l'home amb el pas dels anys per a facilitar la pastura de bestiars.

Si t'endinses en el paratge trobaràs una zona amb denominació de microreserva de flora. Aquest títol se li atorga per albergar espècies com l'orquídia i l'escabiosa mossegada; serveix per a protegir-les i fomentar la seua conservació.

Els 900 metres d'altitud del paratge ens permeten gaudir de belles panoràmiques de les muntanyes del Maestrat, un horitzó de moles i barrancs pels quals circulen rius i rambles plens de vida.

La fauna del paratge està representada per amfibis com l'ofegabous, el gripau comú i el corredor. Aus com la ratapinyada de bosc i mamífers com el senglar o la rabosa també són freqüents als voltants.

Aquest paratge t'ofereix la possibilitat de passejar i fer activitats en plena naturalesa. Dins de la microreserva trobaràs l'Itinerari Botànic, una sendera educativa perfectament indicada que està pensada per al públic general, sobretot estudiants. I a la seua zona d'esbargiment podràs gaudir de paellers, una piscina, un berenador, una zona d'acampada, pistes de tennis i una cafeteria. Aprofita les instal·lacions i ves a divertir-te a aquest paratge natural a Benassal.

Més informació
TIPUS

Reserves

Protegits

Paratges