Blogs en video

Descobreix molt prop del preciós entorn de la Serra d’Espadà una població que manté intacta la seua essència rural. Gaudeix de Castellnovo!

Castellnovo és quasi una de les portes d'entrada a l'increïble paisatge del Parc Natural de la Serra d’Espadà, així que el seu paisatge rural té un fons realment atractiu que segur que t'encantarà recórrer. Prepara la teua escapada amb les pistes que et revelarem i descobreix un nou lloc del qual enamorar-te.

Què fer a Castellnovo

Castellnovo, a Castelló, està molt prop del riu Palància, i al llarg de la seua història diverses civilitzacions s'han establit al seu territori: ibers, romans, musulmans i les tropes de Jaume I han sigut protagonistes de diferents conteses i assentaments. D'aquestes èpoques encara queden vestigis com la seua cisterna àrab.

Però potser la fita històrica més rellevant de la seua història va ser l'establiment a les seues terres de la baronessa Beatriz de Borja, pertanyent a la poderosa i llegendària família coneguda com Borja i que ha deixat com a llegat les ruïnes del magnífic castell renaixentista sobre la lloma de Sant Cristòfol i que ha sigut declarat Bé d'Interés Cultural.

Al nucli urbà, a més, pots visitar la seua preciosa plaça de l'Om o la seua església renaixentista dels Sants Reis. Després, et recomanem eixir cap als afores de Castellnovo per a dirigir-te al paratge de la font de la Mina, des d'on pots començar un recorregut molt bonic per la seua Serra de Sant Roc fins a arribar al seu riu Chico i cap al Gorg dels Gitanos, un bon lloc per a donar-se un capbussó.

A Castellnovo les festes són hospitalàries i estan plenes de tradició. T'aconsellem acostar-t’hi a gaudir de les de Sant Antoni, les de la Santa Creu i la seua típica xocolatada, les de la Mina al juliol amb el seu repartiment d'entrepans i revetla, les del Crist de la Misericòrdia o les de “Las Mozas”, en honor a la Verge del Rosari i on s'engalanen els carrers i es desfila amb disfresses,. A més, inclouen una revetla de mantons de Manila!

Si tens l'oportunitat, no te’n vages sense provar la seua olla de col, la de penques, les coques o els seus formatges artesans. Castellnovo és un lloc perfecte per a una escapada entre senderes i camps. No te'l perdes!.

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Compres
Festes
Zones d'interior

Inspira't

La província de Castelló presumeix de vins de qualitat comparables als de qualsevol denominació d'origen. Mig centenar de vins diferents produïts en terres castellonenques tenen el segell de qualitat i estan agrupats per la Indicació Geogràfica Protegida IGP Vins de les Terres de Castelló. Ets un amant de l'enoturisme?

Propostes de viatge

Publicacions