Galeria Multimèdia

Descobreix aquest tresor del Mediterrani i contempla tota la riquesa marina que hi ha a les Illes Columbretes.

Les Illes Columbretes són un dels punts de major interés del Mediterrani occidental i, sens dubte, del litoral castellonenc. Aquest parc natural es troba a 48 quilòmetres de la costa de la província de Castelló i té una gran riquesa en els seus ecosistemes, tant terrestres com marins.

Aquestes illes estan formades per un conjunt d'illots d'origen volcànic. Les més importants són l’Illa Grossa, la Ferrera, la Foradada i el Carallot. No va ser fins a l'any 1856-1860 quan es va produir la verdadera colonització de les illes i es va construir el far per a poder guiar les embarcacions que passaven a la nit.

Hui dia, les Illes Columbretes tenen un ús més turístic, on els visitants acudeixen a l'Illa Grossa, única illa visitable a causa de la fragilitat dels illots. Venen ací a observar els seus increïbles paisatges i la seua flora i fauna. Aquestes illes són un hàbitat únic en tot el Mediterrani per la seua gran diversitat marina.

El Centre d'Informació de la Reserva Natural de les Illes Columbretes està situat en el Planetari de Castelló de la Plana. Allí hi ha una exposició sobre les illes i sobre el món de la pesca. Una forma diferent i dinàmica d'aprendre sobre aquest tresor del Mediterrani.

Més informació
TIPUS

Reserves

Parcs naturals