Galeria Multimèdia

A la part alta del turó de la Magdalena, podràs gaudir d'unes espectaculars vistes de la Plana des des Castell Vell i l'Ermita de la Magdalena.

Castelló de la Plana amaga molts tresors i, si mirem a l'alt del turó de la Magdalena, podrem trobar la imatge blanca de l'Ermita de la Magdalena amb els restos de l'antic castell, conegut com el Castell Vell.

Vols conéixer una mica més sobre la seua història? Es Castell Vell és una fortalesa d'origen islàmic del segle X. Sobre el cim del turó de la Magdalena podem observar unes espectaculars vistes de la Plana, envoltada de les restes de les muralles. Aquest castell té una forma irregular, escalonada i s'adapta al terreny. Les visites al Castell Vell són lliures i, gràcies a la restauració del castell i al centre d'interpretació, s'han posat en gran valor les ruïnes i és una manera de passar de generació en generació tot el llegat històric de Castelló de la Plana.

I en aquest turó de la Magdalena també trobem una ermita que rep el mateix nom, l'Ermita de la Magdalena. Té una peculiaritat: està excavada en la roca. El primer temple data del segle XV i compta amb dues naus irregulars, l'hospederia i una torrassa de planta circular que fa de campanar. Amants de l'arquitectura, ací podreu gaudir de grans meravelles, com el seu pòrtic d'entrada o les pintures murals que es troben en el seu interior.

Actualment, a l'Ermita de la Magalena arriben els castellonencs en la Romeria de Les Canyes el tercer diumenge de Quaresma.

Tant el Castell Vell com l'ermita de la Magdalena estan catalogats com a Bé d'Interés Cultural. A més, es pot accedir de manera lliure a l'espai, però és necessari concertar visita prèvia per a accedir al seu interior.