Galeria Multimèdia

Descobreix tots els secrets que s'amaguen a l'interior de la Concatedral de Santa María.

En visitar Castelló de la Plana podem trobar llocs amb molta història i cultura. Només has d'arribar a la Plaça Major i contemplar alguns dels edificis i monuments que allí es troben, com l'Ajuntament, el Fadrí, el Mercat Central o la Concatedral de Santa Maria.

La història d'aquesta cocatedral es remunta als seus inicis en el segle XIII i ha patit diverses variacions. Per exemple, en el segle XV va ser reconstruïda després d'un incendi, durant la Guerra Civil va ser demolida una altra vegada i de la seua última reconstrucció, només queden del gòtic les tres portes d'accés. La més antiga d'elles es troba al carrer Arxipreste Balaguer.

Vols saber una mica més sobre la seua arquitectura? La planta d'aquesta església té forma de creu llatina i les seues tres naus estan cobertes amb volta de creueria. Contemplar aquesta cocatedral des del seu interior és tota una meravella de l'art. A més, podràs observar una imatge de la Immaculada del segle XVIII i imatges barroques.

La Concatedral de Santa Maria està catalogada com a Bé d'Interés Cultural i figura inscrita en el Patrimoni Nacional i en el Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana. Així que, sens dubte, és un lloc perfecte per a recórrer-la i contemplar les joies de l'art que es troben tant en el seu interior com en el seu exterior.