Galeria Multimèdia

Descobreix la història de la província de Castelló a través de totes les peces i documents que es recullen en el Museu d'Història Militar.

Si vols conéixer gran part de la història de la província de Castelló, el Museu d'Història Militar de Castelló de la Plana compta amb un gran fons museístic i documental sobre els diferents esdeveniments històric-militars que van tindre lloc en aquest territori.

A més, també disposa de material d'altres successos que han ocorregut lluny de Castelló, però en els quals els castellonencs han tingut un protagonisme destacat, com la Guerra de Cuba o Filipines.

La gestió d'aquest museu pertany a l'Aula Militar Bermúdez de Castro i els seus fons procedeixen principalment de donacions de particulars, adquisicions pròpies i del depòsit i custòdia de peces en propietat de tercers.

En el Museu d'Història Militar de Castelló s'exposen al voltant d'un miler de peces i, en els magatzems, es conserven 4500 peces més. Va ser inaugurat l'11 de març de 2003 i, en el seu interior, es poden veure uniformes de les diferents guerres, així com del bàndol carlista, republicà i nacional.

També podràs contemplar documentació original dels diferents esdeveniments bèl·lics i, en el seu exterior, podràs trobar vehicles de gran grandària i altres peces voluminoses del museu.

A més dels fons exposats, es realitzen exposicions temporals, com la del 175 aniversari de la fundació de la Guàrdia Civil i la seua arribada a Castelló o la prevista sobre la “Mili” aprofitant el 20 aniversari de la seua desaparició, entre moltes altres.

Per a endinsar-te en la història de la província, no dubtes a visitar el Museu d'Història Militar de Castelló.